Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sport columbofil la Darabani GALERIE FOTO


Crescătorii de porumbei voiajori din Darabani au participat cu succes sezonul trecut la etapele de concurs categoria fond (600-800 km) şi marathon (peste 800 km) cu lansări din Polonia (Varşovia, Elblag, Gdansk) şi Germania (Berlin), de unde porumbeii dărăbănenilor au de parcurs la întoarcere 1.030 km. Dan Ciobanu, membru în forul de conducere al Asociaţiei Sportul Columbofil Botoşani, a avut numai cuvinte de laudă la adresa dărăbănenilor care fac parte din această asociaţie:

"Viorel Boingeanu practică acest sport cu mare succes, şi în 2011 reuşeşte să câştige câteva titluri naţionale, în cadrul Federaţiei Române de Sport Columbofil; astfel, la categoria Supermaraton şi Maraton-as fiind cel mai bun din ţară, porumbeii lui zburând cu mare succes de la Varşovia, Elblag, Gdansk, Berlin până la Havârna;
Viorel Purice a avut porumbei cu clasări foarte bune din localităţile poloneze, culminând cu sosirea unui porumbel de 1 an de la concursul naţional de la Berlin în primii 15 porumbei pe zonă; porumbeii domnului Purice au reprezentat cu succes judeţul la expoziţia naţională a Federaţiei Române de Sport Columbofil;
Mişail Andruş a înregistrat sosiri foarte bune ale porumbeilor la etapele de fond, cât şi la concursul naţional Berlin;
Bogdan Ceică este un tânăr crescător la care rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate, el clasând porumbei în concursurile de la Varşovia şi Elblag"."Ţinem să mulţumim şi altor crescători de porumbei voiajori care au participat în campionatul columbofil din 2011: Alin Miaună şi Vasile Avârvărei din Darabani, Traian Livanu din George Enescu, Dan Mihai din Dragalina ş.a." se mai precizează în comunicatul trimis publicaţiei Darabaneni.ro de Asociaţia Sportul Columbofil Botoşani, grupare care s-a înfiinţat după divizarea Uniunii Federaţiilor Columbofile din România. Viorel Purice ne-a mărturisit că a investit în acest sport aproape o "maşină", dar satisfacţiile sunt pe măsură. O altă asociaţie de acest profil este Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România (FCPR), filiala Botoşani fiind condusă în 2010 de către consilierul local Ion Zaharia. Alţi membri dărăbăneni ai FCPR sunt: Vasile Caba, Vasile Avârvărei, Iulian Iordache, Vasile Strahotin ş.a. 

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
Pe aceeaşi temă: REPORTAJ Columbofilia...un vis, de la pasiune la sport


10:05 pm Luni, 19 Martie, 2012

2 Comentarii la “Sport columbofil la Darabani GALERIE FOTO”

  1. vasile spune:

    va felicit baieti pentru realizarile avute in 2011 si vant in pene pentru anul columbofil 2012

  2. Cozmolici Adi spune:

    Frumosi porumbei si multa bafta si anul acesta , se observa ca si Darabaniul(o pata pe harta) are crescatori renumiti si de calibru bun. Sper sa ajung si eu sa detin macar cativa porumbei de talie buna . Vant in pene!

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare