Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Comisie a Spitalului Judetean Mavromati, „vizita de informare” la fostul Spital Orasenesc Darabani

Patru membri din conducerea Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani au efectuat vineri o „vizită de informare” la Darabani pentru a întocmi protocolul de predare-preluare a bunurilor viitoarei secţii exterioare a principalei unităţi spitaliceşti din judeţ. Primarul Corneliu Aroşoaie spune că 1 martie este data limită de redeschidere a unităţii sanitare mult dorită de dărăbăneni.
Delegaţia botoşăneană a fost mulţumită de ceea ce a găsit la fostul Spital Orăşenesc, chiar dacă dărăbănenii nu au finalizat nici până la această dată inventarul bunurilor unităţii sanitare, a cărei activitate este suspendată din data de 1 aprilie 2011. La Darabani au fost prezenţi Oana Adomniţei, director financiar-contabil al Spitalului Judeţean, Ioan Asaftei, director îngrijiri, consilierul juridic Dorel Huţanu şi şeful Biroului tehnic din cadrul principalei unităţi spitaliceşti din judeţ, Ioan Chelaru. „În cadrul acestei vizite de informare am apreciat voinţa, şi politică, a d-lui primar, Consiliului Local şi populaţiei care-şi doresc ca acest spital fie redeschis sub această formă de secţie a Spitalului Judeţean. Construcţia este finalizată într-un procent covârşitor de mare. Mi s-a comunicat că instalaţia electrică e nouă, la fel instalaţia de apă şi canalizare, iar centrala termică e pe motorină, dacă am înţeles bine. În momentul în care vom avea structura organizatorică aprobată de Ministerul Sănătăţii, vom face demersuri pentru a obţine autorizaţia sanitară, iar următorul pas important este intrarea în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru obţinerea finanţării” a declarat pentru Darabaneni.ro, Ioan Asaftei (foto jos), director îngrijiri Spitalul Judeţean.

Consiliul Local Darabani a fost reprezentat de Ionel Nenişcă şi Galia Hrimiuc, la această întâlnire participând şi Doina Caba, fostul director financiar-contabil al Spitalului Orăşenesc. Botoşănenii au solicitat autorităţilor locale din Darabani să facă lobby pentru returnarea mijloacelor fixe care au fost cedate Spitalului Municipal Dorohoi. „Am menţionat în protocolul pe care l-am încheiat că nu am preluat personalul contractual” a mai precizat Ioan Asaftei, care a spus că la viitoarea secţie exterioară a Spitalului Judeţean vor lucra, în general, dărăbănenii care în prezent sunt angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi. Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani, a spus că termenul limită de redeschidere a unităţii spitaliceşti din Darabani este 1 martie, explicând în acelaşi timp de ce nu s-a finalizat până acum inventarul fostului Spital Orăşenesc. „Am luat un dulap dintr-o parte, un pat din altă parte pentru a dota noul spital. Sunt şi foarte multe mărunţişuri despre care eu nu am ştiut, sunt claie peste grămadă şi trebuie să le luăm sistematic” a spus Aroşoaie.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”