Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Proiectul social-filantropic Bucurie în Familie-Pizza pentru fapte bune a ajuns la ediția a V-aMitropolia Moldovei și Bucovinei reia, prin intermediul departamentului Pro Vita, proiectul social-filantropic Bucurie în Familie – Pizza pentru fapte bune, aflat la ediția a V-a, în acest an.

După ce anul 2020 a fost unul dificil, cu restricții dure, din cauza pandemiei, în care multe evenimente au fost amânate, anul acesta, Mitropolia Moldovei a reluat organizarea proiectul social-filantropic Bucurie în Familie – Pizza pentru fapte bune, aflat, anul acesta, la ediția a V-a. Proiectul presupune o colaborare pe scară largă între protopopiatele Mitropoliei Moldovei și școli, responsabili de implementare fiind reprezentanții birourilor Pro Vita din cadrul protopopiatelor. Anul acesta se dorește implicarea a 70 de școli cu 16000 de elevi la nivelul întregii eparhii.

Proiectul este structurat sub forma unui concurs. Elevii din cadrul școlilor partenere sunt invitați să doneze alimente neperisabile, iar clasa care va colecta cea mai mare cantitate, va primi pizza pe săturate. Concursul se va desfășura separat pe fiecare unitate de învățământ parteneră și pe fiecare an de studiu.

Printre beneficiarii proiectului se vor număra; familii cu peste 7 copii (peste 1000 de copii în întreținere) înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii„Sf. Stelian”, proiect implementat de Departamentul Pro Vita din anul 2013; mame însărcinate aflate în dificultate înscrise în Programul „Praesidio” pentru femeile însărcinate aflate în dificultate; 50 de familii vulnerabile, ajutate prin intermediul Birourilor Pro Vita de la nivelul protopopiatelor.Potrivit calendarului oficial, proiectul se află la stadiul încheierii înscrierilor în concurs și a deschiderii campaniei de colectare a alimentelor, acțiune care se va finaliza pe 5 decembrie. În perioada 6-15 decembrie va avea loc distribuirea alimentelor. Pe 17 decembrie, în format online se va organiza Gala Bucurie în Familie, iar între 10 și 31 ianuarie va avea loc premierea claselor câștigătoare.
La nivelul orașului Darabani, proiectul este implementat de preotul Vlad Drob, reprezentant al biroului Pro Vita, în colaborare cu Școala Gimnazială „Leon Dănăilă”, reprezentată de prof. Ovidiu Ștefănucă, director și prof. Alina Ilaș director adjunct și Liceul „Dimitrie Cantemir”, reprezentată de prof. Mihaela Răileanu, director și Alina Dobrincu, director adjunct. S-au mai alăturat acestei inițiative în calitate de parteneri Primăria și Consiliul Local Darabani, Casa Andrei și compania Sagrod.
Te-ar mai putea interesa si:  Vlad DrobBucurie in familiePizza pentru fapte bunePro Vita
7:30 pm Joi, 25 Noiembrie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare