Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ATELIER DE SCRIERE CREATIVĂ la ZN Lansare de vise, la Darabani FOTO


Secțiunea practică a Atelierului de scriere creativă din cadrul Zilelor Nordului a inclus realizarea unor ştiri de la lansarea de carte a poetului dărăbănean Victor Teişanu. Elevii dărăbăneni participanţi au realizat mai multe ştiri, cea mai reuşită fiind aleasă de jurnalista ziarului Lumina, Otilia Bălinişteanu. Astfel, ştirea care urmează aparţine elevei Liceului „Dimitrie Cantemir”, Elena-Paula Hladii, pe care o felicităm pentru debutul în presă. 

Moment special pentru poetul Victor Teișanu, care, sâmbătă, 8 august, a lansat în Sala Mare a Primăriei Darabani, începând cu orele 11.00, volumul de versuri Timpul dintre cuvinte. Acest eveniment memorabil pentru oraș, dar și pentru județul Botoșani a avut loc într-un cadru festiv, cu participarea unor invitați de seamă – Lucia Olaru Nenati, scriitoare și publicistă botoșăneancă, Aurel Ștefanachi, directorul editurii care a publicat volumul, Nicolae Dabija, scriitor din Chișinău și profesorul universitar Gheorghe Cliveti.

În timpul discuțiilor, a fost definită personalitatea marcantă a poetului și rolul deosebit de influent al poeziei în contextul socio-politic actual. De asemenea, a fost evidențiat efortul oamenilor de cultură din provincie de a păstra vie istoria neamului românesc, iar lumina tainică a artei a renăscut în sufletul dărăbănenilor.

Victor Teișanu a debutat în anul 1965, concomitent în ziarul regional ”Zori noi” și revista ieșeană ”Cronica”. În decursul timpului a desfășurat o bogată activitate literară și publicistică, încununată cu diferite premii, publicând, până în prezent, opt volume de versuri și unul de proză.

Cartea lansată sâmbătă a fost tipărită la Editura ”TipoMoldova” și reprezintă o sinteză a poeziilor din cele opt volume ale poetului și, așa cum a mărturisit acesta, la baza selecției a stat un criteriu subiectiv: poeziile apropiate de sufletul său. (Elena-Paula HLADII)
 
Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Victor TeişanuGheorghe ClivetiOtilia BalinisteanuLucia Olaru NenatiNicolae Dabija
3:44 pm , 09 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare