Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SANATATE Consultatiile recomandate in timpul sarciniiVenirea unui copil pe lume produce o bucurie de nedescris în sufletele părinților, iar pentru nașterea unui copil sănătos este necesar ca sarcina să decurgă normal, sub supravegherea medicului obstetrician. Există riscul în maxim 20% din cazuri de complicații în timpul sarcinii. De aceea, este necesar ca viitoarea mămică să se prezinte medicului obstetrician pentru realizarea consultației prenatale. În România, consultația prenatală nu este obligatorie, dar este recomandată efectuarea ei.

Unul din scopurile consultației prenatale este identificarea sarcinilor cu risc, care au nevoie de supraveghere specială. Pe parcursul sarcinii, este necesar ca gravida să comunice cu medicul său pentru a înțelege și a considera drept normal schimbările prin care trece corpul ei. Până la vârsta sarcinii de 28-32 săptămâni este necesar un control pe lună, apoi la 2 săptămâni până la 32-36 săptămâni și săptămânal până la termen. Optim ar fi ca o femeie își planifică o sarcină să realizeze un control medical, care constă într-un consult ginecologic, alături de examenul Babeș-Papanicolau și examenele secreției vaginale, analizele generale de sânge și urină. În cadrul acestui control, va fi consiliată în vederea adoptării unui stil de viață sănătos (renunțarea la fumat, alcool), administrarea de acid folic și oprirea contraceptivelor orale cu trei luni înainte de sarcină.

Prima consultație prenatală (trimestrul I)  este cea în care este diagnosticată sarcina și sunt identificați factorii de risc care pot afecta mama, fătul sau pe ambii. Astfel, se vor culege informații cu privire la antecedentele personale fiziologice (prima menstruație, ultima menstruație, număr de sarcini, nașteri, avorturi), afecțiunile anterioare sau actuale, bolile rudelor de gradul I sau II, condițiile de viață și muncă. De asemenea, se realizează și examenul clinic general, care cuprinde determinarea greutății, înălțimii, tensiunii arteriale și frecvenței cardiace și examenul obstetrical (vaginal). Se efectuează prima ecografie, care va da informații despre localizarea și vârsta sarcinii și despre șansele de supraviețuire ale embrionului. În final, se dau recomandări despre următoarele controale și despre alimentație, sport, îmbrăcăminte.Consultațiile din al doilea trimestru includ examenul clinic general, supravegherea creșterii în greutate, măsurarea tensiunii arteriale și informarea medicului despre evoluția sarcinii. Este importantă data apariției primelor mișcări fetale (pentru prima sarcină intervalul de apariție e 18-22 săptămâni, iar pentru următoarele 16-20 săptămâni). De asemenea, se utilizează o metodă numită cardiotocografie pentru a înregistra bătăile cordului fetal, se determină circumferința abdomenului și înălțimea fundului uterin. Investigații utile sunt dublul, triplul sau cvadriplulul test care stabilesc dacă există risc de dezvoltare a malformațiilor sau bolilor genetice. In intervalul 20-24 săptămâni este recomandată realizarea unei noi ecografii pentru a observa dezvoltarea normală a fătului.

În trimestrul III, se vor monitoriza parametri similari celor urmăriți în semestrul II. În plus, se realizează profilaxia rahitismului prin administrarea de vitamină D, vaccinarea antitetanos, antigripală. De asemenea, se vor face măsurători ale bazinului pentru a determina dacă femeia poate naște natural și examene vaginale repetate pentru a stabili dacă fătul este poziționat corect , dacă membranele sunt intacte (”dacă nu s-a rupt apa”). (Manuela CULICĂ, foto: Shutterstock)
Te-ar mai putea interesa si:  testul Papanicolauconsultatia prenatalagravida
12:55 am Sambata, 24 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare