Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SEG „Cartea, cu adevărat, uneşte inimi la Rădăuţi-Prut” GALERIE FOTO


Săptămâna 13 – 17 noiembrie a fost una plină de activităţi la şcolile din comuna Rădăuţi – Prut, activităţi care au antrenat deopotrivă elevi, cadre didactice, părinţi şi comunitatea locală. Au fost activităţi desfăşurate în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale ce a purtat anul acesta titulatura  ,,Lumea mea depinde de noi”.

Având ca motto spusele lui AlbertEinstein ,,Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, elevii şi cadrele didactice au desfăşurat activităţi frumoase şi interesante, din care, sperăm că toţi participanţii au avut de învăţat: “Iubirea aproapelui pentru o lumemai bună” - prof. de religie Postolachi Vasile – activitate desfăşurată împreună cu elevii clasei a VII – a A de la Şcoala Miorcani; ,,Copacul cu fructe sănătoase” – activitate practică la Grădiniţa Miorcani – educatoare Prodan Loredana; ,,Localitatea noastră curată si frumoasă” – machetă - activitate practică desfăşurată de piticii de clasa pregătitoare Miorcani îndrumaţi de către doamna învăţătoare Purice Cristina; ,,Ocrotind mediul înconjurător privim spre viitor”-afişe şi panouri pentru protejarea apei, solului si aerului + pancarte cu sloganuri –elevii clasei a III – a de la Şcoal aRediu îndrumaţi de către doamna învăţătoare Puşcaşu Mihaela; ,,Cer senin deasupra localităţii noastre” – desene şi măsuripentru diminuarea si stoparea poluării - eleviiclasei a II – a de la Şcoala Rediu îndrumaţi de către doamna învăţătoare Puşcaşu Mihaela; ,,Mediu sanatos = viaţă sănătoasă” – activitate desfăşurată de către elevii claselor a II – a şi a IV – a de la Şcoala Rădăuţi – Prut sub îndrumarea doamnei învăţătoare Negru Ancuţa; ,,Reciclăm costumandu-ne” – elevii clasei a III – a Şcoala Miorcani au realizat costume din materiale reciclabile sub îndrumarea doamnei învăţătoare Dumitraş Alina; , Combaterea poluării = protecţia vieţii” – desene – clasele V – VIII Rădăuţi – Prut şiMiorcani, prof. Pascariu Mihaela, Ceică Cristina Luminiţa şi Covaş Simona; ,,Împreună facem lumea mai bună” – abilităţi şi cultură civică – elevii clasei a IV – a Miorcani împreună cu doamna învăţătoare Gavrilescu Oana Mihaela; ,,Mâncăm sănătos – creştem frumos” – elevii Clasei Pregătitoare şi clasei I dela Şcoala Rediu sub îndrumarea doamnei învăţătoare Matei Popescu Luminiţa; ,,Să compunem pentru un viitor mai bun” – elevii claselor  V – VIII de Şcoala Rădăuţi – Prut coordonaţi de către prof. de limba română Covaş Simona; ,,Fii diferenţa, fă diferenţa,fii creativ, reciclează!” –elevii clasei a V – a de la Şcoala Miorcani coordonaţi de către prof. de biologie Moga Adina Liliana.

Nu întâmplător am dat ca titlu acestui articol, ,,Cartea, cu adevărat uneşte inimi la Rădăuţi – Prut”, deoarece una dintre activităţile din această săptămână a avut ca obiectiv o donaţie de materiale didactice către Liceul Teoretic Lipcani din Republica Moldova, donaţie din partea partenerului viitorului proiect transfrontalier, Sergiu Paşa şi din partea domnului prof. de religie Postolachi Vasile. Vizita la Liceul Teoretic Lipcani este cu atât mai importantă dacă avem în vedere faptul că cei trei coordonatori ai proiectului, prof. de religie Postolachi Vasile, consilier educativ Ceică Cristina Luminiţa şi prof. de ed. Tehnologică Neamţu Valentina, au fost însoţiţi de către doamna inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Botoşani, Otiliea Sandu.

Cadrele didactice de la Liceul Teoretic Lipcani, doamna Seiciuc Gutiera, profesor de limba și literatura română, doamna Iațeniuc Angela, profesor de matematică şi religie, doamna Ceban Angela, învățătoare, Gujinschi Olesea, secretară şi doamna Maria Sînchetru, prof. de limba franceză, ne-au primit cu mare căldură, prezentându-i doamnei inspectorşcolar general adjunct, Otiliea Sandu, liceul cu sălile de clasă, biblioteca, sala de festivităţi, sala desport şi mai ales muzeul frumos amenajat. Indiferent câte greutăţi întâmpinăm în activităţile desfăşurate, atât timp cât punem suflet şi sperăm, cu siguranţă vom reuşi, ne-a tranmis în cadrul acestui comunicat consilier educativ, prof. Ceică Cristina Luminiţa.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Te-ar mai putea interesa si:  Cristina CeicaSaptamana Educatiei Globale
3:00 pm Luni, 20 Noiembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare