Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Marș motorizat spre București pentru construcția de autostrăzi în Moldova. VEZI harta evenimentului
Societatea civilă din Moldova devine din ce în ce mai activă. În ultimii ani, locuitorii de la est de Carpați solicită tot mai apăsat construcția de autostrăzi și în această parte a țării. Investițiile în marile proiecte de infrastructură sunt văzute ca fiind vitale pentru dezvoltarea economică și recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării și ale Europei.
Două organizații civice din Iași, „Moldova vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8”, în colaborare cu parteneri din mediul de afaceri și din mass media, vor organiza pe 19 mai 2018 un marș motorizat către București. Evenimentul se înscrie într-o serie întreagă de alte acțiuni, a căror menire este de a pune problema necesității investițiilor în infrastructură și în această parte a țării. Potrivit organizatorilor scopul acțiunii este acela de a transmite un mesaj puternic atât autorităților centrale, cât și societății românești, că Moldova vrea echitate, că dorește tratament egal în privința investițiilor în infrastructură, mai ales în ceea ce privește autostrăzile.
Inițiatorii doresc să mobilizeze o mie de autovehicule (automobile, microbuze, camioane, motociclete etc.) în coloană, care să ajungă în Piața Victoriei din capitala țării. Evenimentul se adresează și moldovenilor, care trebuie să înțeleagă că este necesar să se implice în susținerea proiectelor de infrastructură care le pot face viața mai bună și mai sigură. Organizatorii pun la dispoziție și o hartă a evenimentului, cu punctele și orele de întâlnire, astfel ca toți cei interesați să participe la eveniment.
„Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg relația directă dintre dezvoltare și infrastructură. Este esențial ca (și) Moldova să aibă căi de comunicații moderne, în principal autostrăzi, care să asigure legături rapide – pentru oameni și mărfuri – cu celelalte regiuni ale României, în primul rând cu Transilvania (autostrada A8) și cu Muntenia (autostrada A7). Nu în ultimul rând, construirea autostrăzilor în Moldova apuseană ar ajuta și la stabilirea unor relații mai strânse cu Republica Moldova. Îndeosebi autostrada A8 ar putea ajuta la o legătură mai rapidă a cetățenilor de la est de Prut cu România în special, cu Uniunea Europeană în general. Vor participa la acest marș oameni din toate cele opt județe ale Moldovei (Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați), din județele Brăila și Mureș, precum și din municipiul București, pentru că avem membri și susținători și acolo. S-ar putea să vină alături de noi și concetățeni din alte locuri. Oricine este binevenit la acest marș!” a declarat pentru Darabaneni.ro istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu, unul dintre inițiatorii și organizatorii evenimentului. (A.D.A.)
VEZI AICI harta evenimentului
Adauga un comentariu
Ultimele articole
Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »
Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »
PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »
Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »
Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »
Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”