Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Marș motorizat spre București pentru construcția de autostrăzi în Moldova. VEZI harta evenimentuluiSocietatea civilă din Moldova devine din ce în ce mai activă. În ultimii ani, locuitorii de la est de Carpați solicită tot mai apăsat construcția de autostrăzi și în această parte a țării. Investițiile în marile proiecte de infrastructură sunt văzute ca fiind vitale pentru dezvoltarea economică și recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării și ale Europei.

Două organizații civice din Iași, „Moldova vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8”, în colaborare cu parteneri din mediul de afaceri și din mass media, vor organiza pe 19 mai 2018 un marș motorizat către București. Evenimentul se înscrie într-o serie întreagă de alte acțiuni, a căror menire este de a pune problema necesității investițiilor în infrastructură și în această parte a țării. Potrivit organizatorilor scopul acțiunii este acela de a transmite un mesaj puternic atât autorităților centrale, cât și societății românești, că Moldova vrea echitate, că dorește tratament egal în privința investițiilor în infrastructură, mai ales în ceea ce privește autostrăzile.

Inițiatorii doresc să mobilizeze o mie de autovehicule (automobile, microbuze, camioane, motociclete etc.)  în coloană, care să ajungă în Piața Victoriei din capitala țării. Evenimentul se adresează și moldovenilor, care trebuie să înțeleagă că este necesar să se implice în susținerea proiectelor de infrastructură care le pot face viața mai bună și mai sigură. Organizatorii pun la dispoziție și o hartă a evenimentului, cu punctele și orele de întâlnire, astfel ca toți cei interesați să participe la eveniment.„Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg relația directă dintre dezvoltare și infrastructură. Este esențial ca (și) Moldova să aibă căi de comunicații moderne, în principal autostrăzi, care să asigure legături rapide – pentru oameni și mărfuri – cu celelalte regiuni ale României, în primul rând cu Transilvania (autostrada A8) și cu Muntenia (autostrada A7). Nu în ultimul rând, construirea autostrăzilor în Moldova apuseană ar ajuta și la stabilirea unor relații mai strânse cu Republica Moldova. Îndeosebi autostrada A8 ar putea ajuta la o legătură mai rapidă a cetățenilor de la est de Prut cu România în special, cu Uniunea Europeană în general. Vor participa la acest marș oameni din toate cele opt județe ale Moldovei (Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați), din județele Brăila și Mureș, precum și din municipiul București, pentru că avem membri și susținători și acolo. S-ar putea să vină alături de noi și concetățeni din alte locuri. Oricine este binevenit la acest marș!” a declarat pentru Darabaneni.ro istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu, unul dintre inițiatorii și organizatorii evenimentului. (A.D.A.)

VEZI AICI harta evenimentului
Te-ar mai putea interesa si:  Dorin Dobrincuautostrada Moldovamars autostrazi Moldovaautostrazi Moldova
8:52 pm Miercuri, 18 Aprilie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare