Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

REPORTAJ GSP la Darabani Votul lor contează la felPreședintele celei mai nordice echipe din fotbalul românesc postbelic, Dumitru Dănilă, glumește pe seama distanței până la Darabani: "Toți se simt pedepsiți când vin aici, dar noi ce să mai zicem? De-aici plecăm peste tot!"

Acolo unde Finlanda, Norvegia și Suedia se unesc, din apele nordului iese movila celor trei Regate. Un semn țintit chiar unde peninsula scandinavă se unește la o poveste înghețată, scriu reporterii de la GSP, care au vizitat cel mai nordic oraș al României, înaintea alegerilor pentru președinția FRF. 

Când România, Republica Moldova și Ucraina se unesc, dealurile în care dimineață miroase a firicel de fum și grămezile de iarbă umedă de rouă se întâlnesc la Darabani. Aici, sub satul Mămăliga, azi în Ucraina, și la o aruncătură de privire de Criva din Basarabia, cea mai nordică echipă din România postbelică te întâmpină încă de la intrarea în oraș.

O întâmpinare de genul "ați bătut 600 de kilometri până aici, e de bun-simț să punem stadionul chiar după plăcuța de bine ați venit". Cum ne-au primit și gazdele. "Toată lumea aude județul Botoșani. Departe! Unde mai pui că la noi trebuie să treci și de Botoșani, și de Dorohoi, și de încă niște zeci de kilometri!".


"AICI NU NE MAI ÎNTOARCEM ÎN VECI!"

Fac haz de necaz și sunt foarte buni la asta. "Toți se sperie când aud că trebuie să vină la Darabani. Bine, și au dreptate. Păi l-au trimis acum ceva vreme pe un observator din Maramureș, Baia Mare. Nu înțeleg de ce l-au trimis, cred că au vrut să îl pedepsească, să se lase de observare! A plecat omul de-aici înjurând!"Cel care se amuză e Constantin Gheorghiță, directorul sportiv. El ne-a deschis larg porțile pe care scrie CS Darabani și s-a luat la întrecere cu mașina pe micul drum care unește "județeanul" de stadion.

"Încă una și trecem la treburi serioase. A venit FRF-ul să omologheze stadionul. Au venit, au văzut, ne-au strâns mâna, «băieți, mult succes, aici nu ne mai întoarcem în veci!»".

 

FONDAȚI DE ASISTENTUL MEDICAL

Dumitru Dănilă, președintele Sănătății, ne arată baza. "E totul făcut în ultimii ani. De la tribune, clădiri, vestiare. Până anul trecut, când am promovat în Liga a 3-a, totul era la nivel de maidan la noi. Se termina meciul, stăteau toți aici, lângă teren, la o bere. Îi luau pe jucători că n-ai făcut aia, că n-ai făcut ailaltă. Știți, ca la români, ne pricepem la fotbal și la politică. Și-i luam la rost. «Băi, nu e normal, ăla din teren știe mai bine ce avea de făcut, nu ne pricepem noi mai bine".Așa că echipa a trecut la nivelul următor, iar Sănătatea a promovat în Liga a 3-a.
Chiar, de ce Sănătatea? "Echipa a fost fondată de un asistent medical prin anii '60 și ne-am gândit să îi păstrăm numele istoric. CS-uri sunt multe, Sănătăți nu prea", spune și Costel Nechifor, delegatul echipei.

"S-AU DAT MINGI"

Printre poveștile cu semnal la telefon intrat de la ucraineni, Dănilă ajunge la alegerile FRF. Și începe cu Burleanu. Nu e entuziasmat, însă ne arată porți de juniori D venite pe filiera FRF, spune că "s-au dat și mingi, acum nu știu cât sunt de scumpe, dar e OK că s-au dat". Și cam atât.

De votat, terenul se înclină, de pe colinele nordului de Botoșani și nord-estului de țară, dincolo. Spre Ionuț Lupescu. "Mi-ar plăcea să iasă Lupescu. E un fost mare fotbalist. Acum să vedem însă și ce echipă o să își facă" e concluzia lui Dănilă

"SĂ FIE PLĂTIT BAREMUL DE ARBITRAJ"

Înainte de plecare, o rugăminte pentru noua sau actuala conducere: Sănătatea Darabani vrea ceva pentru juniori. "Dacă aș fi la FRF, eu aș da credit tinerilor. Eu am aici 100 de copii și mi-e foarte greu, pentru că avem multe cheltuieli cu ei". Are și soluții, inspirate de la vecini. 

"De exemplu, la moldoveni, federația, printr-un proiect european, plătește baremul de arbitraj de la Liga a 2-a în jos. Inclusiv! Păi, pe noi ne costă 30 de milioane un meci. 60 de milioane pe lună, că avem două partide. Cu 60 de milioane țin fără probleme juniorii, le iau și echipament nou!", explică Dănilă.
Ne conduce la drumul secundar, înghesuit dintr-o parte de cimitir și din alta de arenă, și ne invită să mai venim la Darabani. Cu surâs. Cum se glumea la comentariile piesei "Joi" de "Fără zahăr": "Dar joi, joi mă duc la Dorohoi / Dar mi-ar lua încă mulți ani / S-ajung și la Darabani".Te-ar mai putea interesa si:  Gazeta Sporturilor
12:38 pm Marti, 10 Aprilie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare