Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ÎNTÂLNIRE DE SUFLET cu Angela Paveliuc-Olariu la lansarea cărţii „Mihail Sadoveanu-vocaţie de etnograf” FOTO & VIDEO


Prof. dr. Angela Paveliuc-Olariu şi-a lansat joi, 8 ianuarie, la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Cultural Botoşani, volumul intitulat „Mihail Sadoveanu-vocaţie de etnograf”. Publicaţia Darabaneni.ro a contribuit în mică măsură la fotografiile cărţii, iar la finalul prezentării, prietenii doamnei etnografiei româneşti au asistat la un recital al interpretei Elena Mândrescu.

Angela Paveliuc-Olariu a descoperit vocaţia de etnograf a lui Mihail Sadoveanu, cei prezenţi la lansarea cărţii au fost captivaţi de talentul de narator cu influenţe sadoveniene a autoarei cărţii care a spus că este vorba despre o lansare atipică, mai mult o întâlnire de suflet, la care au luat parte oameni care conduc instituţii de cultură, precum Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” sau Cornelia Viziteu, director al Bibliotecii Judeţene, plus personalităţi din alte domenii, precum medicul Anton Pârvu. „Chiar dacă autorul nu are nici un merit, cel care prezintă cartea începe să-l laude de parcă ar fi un adevărat geniu. Eu chiar de asta mă feresc…Întâlnirea noastră de suflet va însemna, de fapt, o încercare, să-l aducem pe marele nostru prozator Mihail Sadoveanu din nou în atenţia noastră. Nici un cuvânt despre Angela Olariu care a scris, cum s-a priceput şi ea, cartea care se cheamă Mihail Sadoveanu- vocaţie de etnograf, a precizat Angela Paveliuc-Olariu, cu modestia pe care o caracterizează.

Amfitrionul evenimentului cultural, Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Cultural, a făcut o prezentare succintă a autoarei cărţii, pe care care a numit-o „cetăţean de onoare al satului românesc”. „Nu este nimic oficial, este o întâlnire de suflet unde avem un schimb de opinii. Mă simt onorată că sunteţi aici cu toţii…Sadoveanu nu a murit, el trăieşte veşnic prin moştenirea pe care ne-a lăsat-o”  a precizat Angela Paveliuc-Olariu, iar apoi i-a dat „cuvântul” interpretei Elena Mândrescu. În final, cei prezenţi au fost invitaţi la o „apă vie-focul lui Dumnezeu”. Prin cărţile sale, Angela Paveliuc-Olariu ne ajută să redescoperim universul satului românesc cu datini, obiceiuri, port, iar dacă ajungi să o cunoşti mai bine pe autoare, descoperi sufletul curat al ţăranului, despre care Dănuţ Huţu a afirmat că este pe cale de dispariţie. (Lucian BĂLĂUCĂ)

VIDEOClick pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Angela PaveliucElena MandrescuDanut HutuCornelia ViziteuTraian Apetrei
3:30 pm , 11 Ianuarie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare