Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Rectificare de buget pentru dale, vidanjare,...,iar lemnele pe datorieÎn ultima şedinţă a Consiliului Local (CL) s-a aprobat rectificarea bugetului local cu suma de 65,40 mii lei. Cea mai mare parte din această sumă (51,83 mii lei) a fost alocată sectorului de Gospodărie locală pentru datoriile în contul dalelor şi a altor materiale. În urma insistenţelor consilierilor, autorităţile locale au ajuns astăzi, 1.11.2011, la un acord cu Ocolul Silvic din localitate pentru achiziţionarea a 385 metri cubi de lemne, care vor fi plătite însă la următoarea rectificare de buget.

În urma prezentei rectificări de buget s-au mai alocat 9,80 mii lei pentru plata materialelor de curăţenie şi a lucrărilor de vidanjare efectuate la Şcoala Generală „Leon Dănăilă”, iar 6,30 mii lei pentru plata datoriilor la materialele de curăţenie, apă şi canal la Grupul Şcolar Darabani (GSD). În contul datoriilor oraşului pentru gunoi şi măturat au fost repartizaţi 6 mii lei, iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a primit 2 mii de lei pentru motorina autoutilitarelor din dotare. 40 mii lei au fost retraşi din fondul de salarii a GSD şi alocaţi Şcolii „Leon Dănăilă”.

Edilii locali au redeschis subiectul încălzirii în sezonul rece a unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului Darabani. „Suntem imediat în luna noiembrie şi trebuie făcut focul în unităţile de învăţământ dărăbănene, şcolile şi grădiniţele nu au lemne sau au foarte puţine, iar noi aşteptăm rectificări peste rectificări de buget până în martie” a spus joi, 27.10.2011, consilierul Ion Hriţcu. „Situaţia nu este gravă, este foarte gravă pentru că materialul lemnos va ajunge până cel mult la jumătatea lunii noiembrie” a adăugat şi prof. Lucian Florea.

Consilierul local Cristian Axinte s-a arătat contrariat de faptul că Primăria Darabani nu achiziţionează lemne de la Ocolul Silvic din localitate. Mai mult, Axinte a precizat că Ocolul Silvic poate aştepta până la 3-4 luni achitarea materialului lemnos. „Toate primăriile din zonă cumpără material lemnos de la Ocolul Silvic, dar nu ştiu de ce la Darabani nu se întâmplă acest lucru. Şi anul trecut am vorbit cu domnul primar, dar nu s-a concretizat nimic” a precizat angajatul Ocolului Silvic. De această dată autorităţile locale s-au conformat şi au comandat în prima zi a lunii noiembrie 385 metri cubi de lemne de la Ocolul Silvic Darabani, urmând ca plata acestor lemne să fie efectuată la următoarea rectificare de buget.Din experienţa anilor anteriori, această cantitate de lemne ar trebui să ajungă la şcoli şi grădiniţe până în luna martie. Urmează să achităm acest material lemnos la următoarea rectificare de buget” a declarat pentru Darabaneni.ro Ghiorghi Burlacu, primarul oraşului. Cornelia Palamariu, director al Şcolii Generale „Leon Dănăilă” este mulţumită de cantitatea de lemne primită de unitatea de învăţământ. „Încă nu s-a cumpărat cu acte materialul lemnos dar am fost astăzi împreună cu primarul oraşului la Ocolul Silvic şi ne-am înţeles pentru a achiziţiona 385 metri cubi de lemne. Să sperăm că ne va ajunge, depinde şi cât de grea va fi iarna” a spus Palamariu. Dacă şcoala coordonatoare va primi lemne, chiar şi pe datorie, se pare că încălzirea la Grupul Şcolar (foto dreapta) rămâne în continuare o problemă, liceul având nevoie de aproximativ 40.000 lei pe lună pentru combustibilul lichid (calor extra) pe care îl foloseşte. „Peste puţină vreme, după ce terminăm combustibilul, vom întâmpina probleme deosebite în ce priveşte încălzirea în şcoală”, ne-a declarat prof. Alin Prisăcariu, directorul GSD.   
4:14 pm Marti, 01 Noiembrie, 2011

1 Comentarii la “Rectificare de buget pentru dale, vidanjare,...,iar lemnele pe datorie”

  1. DINU spune:

    Cum sa cumpere Burlacu lemne de la ocolul silvic? Probabil ,aici nu-i iese nimic ! El face afaceri cu strainii. Inca o data da dovada de neprofesionalism. Obligatoriu trebuie sa lase locul liber, sa vina o persoana capabila.

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare