Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

REÎNTÂLNIRE DE AUR la 50 de ani de la absolvirea liceului dărăbănean FOTO&VIDEO

Momente emoționante s-au petrecut la Darabani în zilele de 4 și 5 mai anul acesta, când, foști elevi ai liceului din oraș s-au întâlnit pentru a sărbători 50 de ani de la absolvire. Momentul a fost cu atât mai încărcat de emoție cu cât, printre participanți s-au numărat și doi foști elevi veniți special din Israel pentru a se întâlni cu profesorii și colegii lor.

Absolvenții promoției 1967 a Liceului din Darabani s-au întâlnit în zilele de 4 și 5 mai, pentru a sărbători jumătate de veac de la finalizarea studiilor. Acum 50 de ani, 117 elevi au încheiat studiile liceale și au pornit în viață, fiecare pe drumul său. Peste 60 dintre aceștia au retrăit din nou emoția acelor ani, s-au reîntâlnit cu unii dintre foștii profesori și au depănat amintiri. O bună parte dintre cei care au participat la eveniment, s-au întors la Darabani prima dată după terminarea studiilor, însă întâlnirea a avut o încărcătură sentimentală aparte pentru Barbieru Aron și Croitoru Sofi, foști elevi ai liceului, de origine evreiască, care în prezent trăiesc în Israel. Discursurile acestora au arătat că timpul și distanța și-au lăsat amprente aproape insesizabile, asupra limbii române pe care au învățat-o în urmă cu decenii.

Evenimentele s-au derulat de-a lungul a două zile. În prima zi, la Casa de Cultură s-a strigat din nou catalogul celor trei clase a XI-a A, B și C, acestă promoție fiind ultima cu 11 clase. Au fost prezenți la eveniment și patru profesori: Gabriela Anisie, Petrescu Ecaterina, Tudose Gheorghe, Colescu Gheorghe (Didiță). Pe lângă catalogul de la finalul liceului, a mai existat unul suplimentar, în care au fost trecuți elevii ce au început dar nu au finalizat studiile liceale la Darabani. După ora de dirigenție, a urmat la Biserica Sf. Nicolae din Darabani o slujbă de pomenire a foștilor profesori și colegi care au decedat. După pomenire, a avut loc masa festivă la Restaurantul Central. Atmosfera a fost animată, printre alții, de Ansamblul de dansuri populare din Albești, condus de Apachiței Irina, colegă cu cei prezenți la momentul festiv. A doua zi programul a fost dedicat vizitelor la fostul local al liceului și la alte obiective din oraș.Cei prezenți au rememorat amintiri din anii de liceu, au mulțumit profesorilor pentru modul în care i-au pregătit și au promis să se vadă mai des de acum în acolo. Organizatorii au adresat mulțumiri și Primăriei Orașului Darabani, care le-a oferit tot suportul logistic necesar, pentru buna desfășurare a evenimentului.  „Întâlnirea noastră este, după mine, un arc peste timp și fiecare avem în minte chipul din oglinda timpului de altădată. Dacă imaginea din oglinda timpului nu mai corespunde cu chipurile noastre de astăzi, sunt sigură că sufletele noastre au rămas la fel de tinere iar amintirile la fel de vii”, le-a spus în deschidere profesorilor și colegilor săi Viorica Ghebac. 

„Eu am două mesaje, primul este că în religia creștină este o poruncă, la fel ca și în cea evreiască «Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!», deoarece aproapele sunt colegii mei, eu îmi iubesc colegii ca pe mine însumi. Un alt mesaj este pentru toți dărăbănenii de aici și de pretutindeni, nu contează ce faci în viață și câți bani ai în bancă, contează doar onoarea pe care o lași în urmă. Sunt foarte fericit că am ajuns să văd locurile în care m-am născut. Niciodată să nu uiți unde te-ai născut și cine te-a educat”, a fost mesajul lui Aron Barbieru, care, din păcate, nu a mai avut ocazia să vadă și casa în care a crescut.

„Mă impresionează să le mulțumesc acestor profesori, pentru că am avut șansa să prindem profesori adevărați. Le mulțumim foarte mult, iar dacă unii le-am călcat pe urme, tot spre ei ne îndreptăm recunoștința”, le-a transmis profesorul Chirica Pușcașu celor prezenți.„Când am ajuns în Israel m-au întrebat unde se află Darabani, toți erau acolo din București, eu le-am spus că în cuiul unde se atârnă harta. Nu mi-a fost niciodată rușine că sunt din Darabani. Nu am uitat niciodată profesorii din Darabani. Vă mulțumesc pentru educația care ne-ați dat-o și vă mulțumesc că ați depus eforturi ca să fiu aici”
, le-a spus colegilor săi Sofi Croitor, care le-a vorbit celor prezenți și despre ceilalți colegi din Israel care nu au putut ajunge. (A.D.A., PhotoPro4u)

Click pe prima fotografie pentru a viziiona mai multe imagini de la acest eveniment
 Te-ar mai putea interesa si:  Chirica PuşcaşuLiceul din DarabaniAron BarbieruSofi Croitor
12:44 pm Miercuri, 10 Mai, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare