Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Turcanu ii raspunde lui Arosoaie: „In loc sa-si faca treaba, primarul de la Darabani vine cu povesti nemuritoare...Sa incalc legislatia ca sa am fata umana?”Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Florin Ţurcanu, a susţinut astăzi, 2 aprilie 2014, o conferinţă de presă, la finele căreia a lansat mai multe acuze la adresa primarului oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie. Contraatacul şefului judeţului vine ca urmare a atacului mai mult sau mai puţin voalat al edilului şef din ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local Darabani, datorită faptului că oraşului Darabani nu i-au fost alocate fonduri pentru finanţarea obiectivelor de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Ţurcanu a precizat că edilul şef al urbei de pe malul Prutului arogă în mod artificial PSD-ului meritul redeschiderii unităţii spitaliceşti din Darabani. „În loc să-şi facă treaba, primarul de la Darabani vine cu poveşti nemuritoare că PSD-ul i-a făcut spital, PSD-ul nu are el la îndemâna lui să facă spital, am luat 20 de paturi de la Spitalul Judeţean şi le-am dus la Darabani ca să aibă acolo spital, n-o făcut PSD-ul spital. PSD-ul, când să dea 20 de paturi de la Dorohoi, s-a gândit 3 luni şi nu le-a mai dat. Cum să dea 20 de paturi de la spitalul PSD-ului, de la Dorohoi? Lasă că dă Ţurcanu de la Botoşani că-i băiat bun” a spus preşedintele CJ.

Preşedintele PNL Botoşani a menţionat că principalul motiv al supărării lui Corneliu Aroşoaie provine de la faptul că Ţurcanu nu ar fi intervenit pentru angajarea fiului primarului la Iaşi, liberalul lansând şi alte acuze la adresa edilului şef social-democrat. „Eu am o faţă umană, dar dacă nu am reuşit să-i angajez băiatul lui medic la Iaşi, poate de asta nu am o faţă umană...Eu nu mă ocup cu astea, eu sunt un tip care pot să fac lucruri în baza legii, atât. Dacă îi ajutam băiatul să fie angajat la Iaşi, aveam o faţă umană şi era la PNL acum. Dacă eu nu mă ocup cu astea, nu am faţă umană. Cam ăsta e edevărul despre care d-l primar poate să vorbească. Cam asta-l macină pe el, că nu are loc de muncă ficior-su şi eu trebuie să vorbesc cu preşedintele CJ de la Iaşi, să-i fac un loc de muncă ca medic, şi dacă nu am vorbit, nu am faţă umană, nu mai sunt bun, cam ăsta e adevărul. El asta ar trebui să le spună oamenilor, mai mult îl interesează familia lui decât chestiunea cu Primăria. Când l-am ajutat să-şi achite datoriile la Primărie aveam faţă umană, bine că au faţă umană PSD-iştii ăia de la Vereşti care au pus pavele în Darabani fără să aibă contracte şi documente...Să încalc legislaţia ca să am faţă umană?” a declarat Florin Ţurcanu.

Preşedintele CJ a dat de înţeles că oraşul Darabani, ca şi celelalte localităţi conduse de primari PSD, ar putea primi mai puţini bani la rectificarea de buget din iunie, dacă „nu respectă legislaţia”. „Am avut faţă umană tot timpul pentru că am propus un proiect de hotărâre legal şi corect pentru că Darabaniul a primit o sumă de bani foarte mare în raport cu alte unităţi în raport cu dimensiunea ei. Dacă-i propuneam 2 miliarde, putea să spună că nu am faţă umană, i-am propus 8 miliarde legal, corect şi acei bani sunt la nivelul Primăriei Darabani...O să facem o rectificare în semestrul II şi poate să fie cu minus la ăştia care nu respectă legislaţia. ...Vom analiza cu atenţie, este o altă majoritate la CJ...dacă ei sunt nemulţumiţi îi ajutăm să fie mulţumiţi...Fondurile alocate sunt pe hârtie la Darabani, în iunie pot să fie mai mari sau mai mici”.

De asemenea, şeful CJ a spus că edilul şef al oraşului Darabani a angajat ilegal asistent medical la Grădiniţa nr. 2 cu program prelungit din Darabani, motiv pentru care nu poate deconta salariul cadrului medical. „A angajat o asistentă ilegal şi vine la mine să-i dau bani...nu avea voie să angajeze o asistentă pentru că nu avea post în organigramă şi a angajat-o prin dispoziţie şi vine la mine să-i dau bani pentru un post ilegal, adică să fiu complice la ce? Să vadă cum rezolvă problema cu Curtea de conturi şi cu legislaţia pentru că-i abuz” a precizat Ţurcanu.

Întrebat la final de reprezentantul Darabaneni.ro dacă de pe urma războiului dintre PSD şi PNL nu au de pierdut toţi locuitorii judeţului, preşedintele CJ a dat vina pe PSD şi promisiunile neonorate ale social-democraţilor. „Oamenii au început să piardă de la început când PSD a promis că va curge lapte şi miere pe stradă după ce vom da jos PDL-iştii şi ei nu au început altceva decât să-şi stabilească ei pe funcţii oameni şi să pună taxe şi impozite, ce altceva? Ce au făcut pentru judeţul ăsta ei? Promisiuni. Îi auzeam că spun la TV că singurul drum naţional de pâmânt din România să fie gata până în primăvară. Îi şi astăzi tot de pământ” a spus Ţurcanu

Citiţi şi:
Arosoaie: „Pentru dl. Turcanu am avut o mare stima, s-a mai micsorat, inca o mai am...Ar trebui sa aiba o fata umana conducatorii CJ”

Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieFlorin ŢurcanuPNLPSD
10:26 pm Miercuri, 02 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare