Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Raluca Marcan, retrospectiva literara de Pasti
Raluca Sabina Marcan are 23 de ani şi s-a născut şi a copilărit în Darabani, oraş de care spune că este foarte mândră. „Am absolvit Grupul Şcolar Darabani, unde am avut parte de nişte profesori extraordinari. În prezent locuiesc la Constanţa, dar îmi este tare dor de locurile natale. Dacă vă întrebaţi cum m-am apucat de scris versuri, vă spun un secret: doamna prof. Ionela Aionesei este principala <<vinovată>> de acest lucru. Îmi salut cu drag profesorii şi pe toţi dărăbănenii”, ne-a transmis autoarea. Vă prezentăm în continuare două dintre cele mai reuşite creaţii ale Ralucăi Marcan.   


Retrospectivă 

Când oraşul încă doarme
Fur o clipă de visare
Dimineţii care are
Voie bună şi culoare,

Amintirile suave
Le presar pe aşternuturi
Printre pagini, ce firave
Ostenesc cu-a mele gânduri.Azi îmi pun o întrebare
De ridic faţa de pernă 
Poezia e licoare
Ce mă pune în dilemă 


Mamă dragă

Anii care trec nu iartă,
Zbuciumările din noi
Fără milă chipul poartă,
Peceţi strânse la nevoi.
  
Fruntea mamei e-mpăcată
Că plecăm când ne vin zori
Masa pune şi aşteaptă
Să ne-ntoarcem uneori
 
Lacrimi mari îi spală rana
Depărtările lovesc
Cum nu-şi dau copiii seama
Că în mintea ei nu cresc
 
M-aş întoarce mamă unde
M-ai crescut, să te mângâi
De nu astăzi, sigur mâine
Am ajuns , dar mama nu-i ...

 9:06 pm , 24 Aprilie, 2011

2 Comentarii la “Raluca Marcan, retrospectiva literara de Pasti”

  1. Radu Alin spune:

    Ma bucur in sfarsit sa vad poeziile Ralucai Marcan publicate. poate ca aceste 2 poezii vor fi inceputul unei continue colaborari cu darabanenii. sunt mandru sa afirm ca o cunosc si o felitit si pe aceasta cale si nu in cele din urma sa spun ca sunt mandru de ea. tine-o tot asa pentru ca ai talent si merita valorificat la maxim.

  2. Ella spune:

    Raluca :* Sunt mandra de tine.. Te astept acasa .

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare