Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Camera Deputatilor a spus NU desfiintarii Parchetului si Judecatoriei Darabani. Senatul are ultimul cuvant. Federovici: „Speram ca la Senat sa dam si noi un vot de respingere”Gură de oxigen pentru instituţiile legii din Darabani. Marți, 8 aprilie 2014, Camera Deputaților a votat respingerea proiectului de lege 33/2014 privind desființarea celor 30 de instanțe judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea. Iniţiativa legislativă va fi transferată comisiilor din Senat, urmând să fie votată şi în plenul camerei decizionale.

Vă reamintim că pe 11 februarie Guvernul României a înaintat către Parlament un proiect de lege privind desființarea a 30 de instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea, pe listă aflându-se și Parchetul şi Judecătoria din Darabani. Pe 26 februarie Comisia pentru Muncă și Protecție socială a dat aviz favorabil legii dar cu aplicarea unor amendamente, care ar fi dus la eliminarea de pe listă a unor instanțe, printre care și cea din orașul de pe malul Prutului. Legea a fost dezbătută în plen pe 18 martie 2014, atunci înaintându-se ca dată limită pentru vot 11 aprilie.

Întrunită pe 7 aprilie, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat în unanimitate propunerea pentru respingerea proiectului de lege. Marți 8 aprilie, deputații s-au conformat deciziei Comisiei Juridice și au votat respingerea proiectului de lege cu 305 voturi pentru, 2 împotrivă și 3 abțineri. Camera decizională fiind Senatul României, așteptarea votului care să mențină în viață Judecătoria și Parchetul de la Darabani continuă. Senatorul Doina Federovici a precizat că sunt şanse mare ca iniţiativa legislativă să fie respinsă şi de Senat.Cred că mâine (n.r.-9 aprilie 2014) proiectul de lege va ajunge la Senat şi urmează acelaşi circuit: se vor stabili comisiile de specialitate, comisia raportoare fiind cea juridică. Cert este că soluţia găsită de colegii din cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor este una corectă. Personal sunt convinsă că împreună şi cu comisia de la Senat se va agrea soluţia cea mai bună...Sperăm ca la Senat să dăm şi noi un vot de respingere. Comisiile au un anumit termen în care trebuie să se pronunţe. Sub nici o formă un proiect de asemenea importanţă nu va trece prin procedură tacită” a declarat pentru Darabaneni.ro, Doina Federovici.
 
Parlamentarul social-democrat a reamintit faptul că în cazul nefericit în care colegii săi din Senat vor vota pentru desfiinţarea celor 30 de instanţe şi parchete, va depune un amendament împotriva proiectului, precizând că s-a consultat în acest sens şi cu senatorul Colegiului Darabani-Săveni, Şerban Mihăilescu. „Sperăm că finalul să fie unul dorit şi de noi şi de locuitorii din zona oraşului Darabani” a conchis Federovici pentru Darabaneni.ro. (foto: Adevarul)

Citiţi şi:
15 zile de gratie pentru Parchetul si Judecatoria Darabani. Soptica-„Va fi o lupta”, Federovici-amendament in caz de urgenta
Te-ar mai putea interesa si:  Judecatoria DarabaniParchetul de pe langa Judecatoria DarabaniCamera DeputatilorDoina FederoviciPL 33/2014Comisia Juridica
8:39 pm Marti, 08 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare