Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Profesorul şi publicistul Constantin Moroşanu a plecat la cele veşnice

Doliu în familia Moroşanu şi în comunitatea dărăbăneană. Astăzi, după prânz, s-a stins din viaţă, la numai 55 de ani, profesorul Constantin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţei”, directorul publicaţiei Plai Dărăbănean şi profesor la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Moroşanu” din Teioasa.
Constantin Moroşanu a pierdut lupta cu o boală necruţătoare cu care a fost diagnosticat cu aproximativ un an în urmă, părăsindu-ne marţi, 18 octombrie, după orele 13:00. Profesorul dărăbănean ar fi împlinit în 12 decembrie 56 de ani. Week-endul trecut, a avut loc în cadrul evenimentului Toamna culturală lansarea ultimei sale cărţi, „Trecători prin Zodia Revoluţiei. Articole şi comentarii”. Profesorul de română-franceză a predat peste 25 de ani în învăţământul dărăbănean, la şcolile din Bajura şi Teioasa.
„Sunt și eu profesor, dar de câte ori trec pe la liceul nostru, sau când intru pe holul școlii, parcă-mi văd colegii de odinioară, zâmbind și strigând către ceilalți „a venit Costică Moroșanu!”. Da, am venit și astăzi și voi veni de câte ori mă veți chema, pentru că voi sunteți sufletul meu, inima, amintirile și clipele cele mai frumoase le-am petrecut cu voi, dragii mei, nu cu ziariștii – noii mei colegi, nu cu profesorii și cu foștii mei colegi de liceu, promoția 1979” scria Constantin Moroşanu în Plai Dărăbănean.
„Colectivul cadrelor didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a profesorului Moroşanu, cadru didactic care s-a implicat în derularea unor activităţi cu specific naţional, încurajând întărirea legăturilor tuturor românilor din Basarabia, Bucovina şi Ţinutul Herţei” a transmis prin intermediul Darabaneni.ro, Lucian Florea, directorul Şcolii „Leon Dănăilă”. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”