Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Costel Soptica: MADR-declaratii lipsite de profesionalism, exagerarile presei in scandalul national si felicitari adresate ANSVSADeputatul liberal pe Colegiul Darabani, Costel Şoptică, consideră că fermierii din România au foarte mult de pierdut de pe urma scandalului care a izbucnit în ultima perioadă legat de carnea de cal şi laptele infestat cu aflatoxină şi îi atrage atenţia în acest sens Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. De asemenea, parlamentarul spune că presa a amplificat artificial acest scandal şi felicită echipa ANSVSA, care a fost condusă până astăzi de Mihai Ţurcanu, fratele preşedintelului Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu. Redăm în continuare declaraţia lui Costel Şoptică


Având în vedere faptul că reprezint un colegiu preponderent rural în Parlamentul României, cu populaţie angrenată în domeniul agriculturii, a creşterii animalelor şi a industriei alimentare, consider că trebuie să iau poziţie referitor la ceea ce se întâmplă în presă în ultimele zile. Am constatat că, în ultima perioadă, se duce o campanie în mass-media din ce în ce mai agresivă, cu tentă negativă la adresa industriei agro-alimentare.

Felicit ECHIPA ANSVSA

Atrag atenţia că acest lucru dăunează mult economiei româneşti, lovind în  producătorul agricol, în industria alimentară, dar şi la nivelul consumatorului din România. Acest tip de campanii pot avea efecte devastatoare pe termen mediu: industria noastră va fi la pământ şi pe fondul neîncrederii consumatorilor, vom ajunge să mâncăm preferenţial produse din ţări terţe. România, prin activitatea desfăşurată de către ANSVSA, a reuşit să iasă din zona suspecţilor privind trasabilitatea alimentelor (a se vedea scandalul cărnii de cal etichetată ca fiind carne de vită), ceea ce nu poate decât să ne bucure şi felicit ECHIPA ANSVSA cu această ocazie. Este un exemplu despre cum ar trebui ca o Instituţie a statului să Protejeze interesul naţional, dar şi despre funcţionalitatea corectă a unui sistem bine pus la punct într-un timp foarte scurt, menit să protejeze cosumatorul român, dar şi e cel European!

Cu toate acestea, s-a declanşat un scandal naţional şi acest lucru se datorează unor declaraţii lipsite de profesionalism din partea MADR referitor la LAPTELE  DE VACĂ infestat cu AFLATOXINĂ. "Au început controalele în România. Pe măsură ce facem aceste controale, descoperim noi şi noi lucruri. Sunt câteva situaţii de alertă, ultima vizează zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria care contine aflatoxina. S-a identificat şi un procesator din România cu lapte cu aflatoxina", a spus ministrul Daniel Constantin. După multitudinea de articole, emisiuni, reportaje anchetă, difuzate în ultimele 2-3 săptămâni, consecinţa este una dureroasă: producătorul român este afectat direct, descurajat,  iar consumatorul este bulversat şi panicat, în consecinţă avem premisele unui faliment în linie producător-industrie-consumator.Cine doreşte acest lucru? De ce? Vă rog să vă opriţi!

Consider imperios necesară o atenţie deosebită din partea MADR  privind modul de abordare a problemelor din rândul fermierilor, activitatea şi susţinerea de care au nevoie, protejarea lor în aşa fel încât să nu aibă de suferit. Vă rog, acordaţi-le suportul de care au nevoie! În ceea ce  priveşte siguranţa alimentelor, sănătatea animală, să rămână în responsabilitatea ANSVSA,  instituţie care, cu profesionalism, a înlăturat suspiciunile privind aşa-zisa fraudare prin falsificare de etichete de către operatorii din industria cărnii din ţara noastră.

Din ce în ce mai mult, apar pe posturile de televiziune persoane dornice de imagine şi care, în necunoştinţă de cauză creează isterie în rândul populaţiei cu ştiri care, din punctul meu de vedere, nu sunt bine explicate, persoanele respective  nefiind de specialitate, de multe ori ducând în eroare consumatorii. Este nevoie de siguranţă, de stabilitate şi de susţinerea fermierului din România şi aşa necompetitiv în raport cu cel european, din cauze obiective. Fermierii au demonstrat că ştiu să facă agricultură performantă dacă sunt susţinuţi, protejaţi şi au în  fruntea lor persoane capabile de a modifica politicile agricole în direcţiile cerute de piaţa natională, dar şi cea  internaţională. Îl rog pe d-l Ministru Daniel Constantin să acorde mai mult timp politicilor agricole, strategiilor de interes pentru fermierii români, pentru a realizarea unei pieţe sigure în aşa fel încât fermierul român să prospere de la an la an!
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăFlorin ŢurcanuANSVSAMADRMihai Turcanu
10:18 pm Miercuri, 13 Martie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare