Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Săptămâna educaţiei globale, la Darabani
În această săptămână se derulează în toate unităţile de învăţământ din Uniunea Europeană programul intitulat „Săptămâna educaţiei globale”. Astfel, în fiecare an, în penultima săptămână a lunii noiembrie, în toate şcolile au loc diverse activităţi, menite să trezească interesul elevilor, părinţilor, profesorilor şi al comunităţii locale cu privire la tema lansată. În acest an, tema aleasă la nivelul Uniunii Europene a fost „Pace şi non-violenţă pentru copiii lumii”. Lăudabilă iniţiativa cadrelor didactice şi elevilor din zona oraşului Darabani, care s-au aliniat cu trup şi suflet pentru a participa la proiectul propus. Darabaneni.ro a fost partenerul media al acestui program. Avînd în vedere posibilităţile şi resursele locale, coordonatorii educativi ai şcolilor din zonă au convenit ca activităţile de anul acesta, la fel ca şi în anii trecuţi, să se desfăşoare în baza unui proiect comun. Au pus umărul la acest program educativ toate instituţiile de învăţământ din zonă, împreună cu coordonatorii lor educativi, respectiv Şcoala „Leon Dănăilă” şi prof. Laura Aramă, Şcoala Bajura şi prof. Carmen Barbacariu, Şcoala Lişmăniţa şi prof. Carmen Racu, Grupul Şcolar Darabani şi prof. Lucian Sîrbu, Şcoala „Gheorghe Moroşanu” şi prof. Vlad Apachiţei şi nu în ultimul rând Şcoala nr. 2 Darabani şi prof. Vasile Dascălu.
Activităţile au fost supervizate de către reprezentantul în teritoriu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, inspector Iulian Maftei. S-a realizat o expoziţie de desene şi colaje, s-au distribuit fluturaşi în şcolile din regiune, iar elevii au participat la un concurs de creaţie literară. S-a lansat un mesaj antiviolenţă(„Copiii sunt viitorul! Îngrijiţi-vă de un viitor mai bun!”), pe reţelele on-line de socializare(Facebook, Twitter etc.). Participanţii la proiect au luat parte la audiţii muzicale şi la vizionarea unor producţii video, referitoare la unele mişcări culturale cu mesaj pacifist(„Cenaclul Flacăra”, fenomenul „Woodstock” etc.). S-a lucrat intens la crearea unui calendar al păcii, care să „marcheze” evenimente şi persoane care şi-au dedicat viaţa şi cariera pentru promovarea păcii în lume.
„Destul de generoasă ca modalităţi de exprimare, tema din acest an a avut la bază preocuparea şi îngrijorarea celor care conduc destinele educaţiei europene, cu privire la escaladarea fenomenelor de violenţă şi de agresiune asupra copiilor, sub toate formele şi la toate nivelurile. Acest lucru este valabil şi în ţara noastră din păcate, unde violenţa este de asemenea un fenomen îngrijorător, cel puţin din ceea ce vedem şi auzim zilnic prin intermediul mass-media”, ne-a declarat profesorul Lucian Sîrbu, coordonatorul educativ al Grupul Şcolar Darabani.
La Şcoala Generală „Leon Dănăilă” programul a fost deschis cu un speech al profesorului Octav Teioşanu, care a punctat principalele borne istorice ale păcii în lume. S-au intonat melodii cu şi despre pace(„Imnul păcii”, „Să fie pace în lume”) interpretate de către elevii pregătiţi de prof. Constantin Florea şi Cristian Ostafie. Au susţinut un recital de poezie elevii: Raluca Leonte, Alexandra Pădurariu, Andreea Andruş, Carla Aparaschivei, Andra Ceică, Ana Bejenariu, Denis Burlacu, Gheorghiţă Cliveţ, Irina Hapliuc, Iulian Gheorghiciuc, Diana Herţanu şi Mădălina Moga. S-a văzut cât suflet şi dăruire pun aceşti elevi în acţiunea lor. La finalul programului, elevii coordonaţi de prof. Iulia Atomei, au participat la un show karaoke pe melodia regretatului Michael Jackson, „We are the world”, fapt ce ar atrage invidia oricărei sosii a regelui pop. „Acest proiect educativ şi-a atins ţelul, având un impact pozitiv asupra tuturor celor implicaţi”, ne-a spus prof. Laura Aramă, coordonatorul educativ al Şcolii Generale „Leon Dănăilă”. Cu siguranţă. Jos pălăria în faţa acestor oameni, a dărăbănenilor cu caracter! (text Darabaneni.ro, foto Mădălina Nazare)
PS: Revenim în curând cu „Clipul săptămânii”, legat de acest eveniment
1 Comentarii la “Săptămâna educaţiei globale, la Darabani”

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Ati avut, intr-adevar, o frumoasa initiativa de a surprinde aspecte legate de viata culturala a scolii "Leon Danaila", motiv pentru care va felicit. Pe viitor, poate incercati sa surprindeti crampeie de cultura si de la celelalte scoli generale de peraza orasului Darabani.
Ultimele articole
Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »
Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »
29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »