Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Săptămâna educaţiei globale, la Darabani


În această săptămână se derulează în toate unităţile de învăţământ din Uniunea Europeană programul intitulat „Săptămâna educaţiei globale”. Astfel, în fiecare an, în penultima săptămână a lunii noiembrie, în toate şcolile au loc diverse activităţi, menite să trezească interesul elevilor, părinţilor, profesorilor şi al comunităţii locale cu privire la tema lansată. În acest an, tema aleasă la nivelul Uniunii Europene a fost „Pace şi non-violenţă pentru copiii lumii”. Lăudabilă iniţiativa cadrelor didactice şi elevilor din zona oraşului Darabani, care s-au aliniat cu trup şi suflet pentru a participa la proiectul propus. Darabaneni.ro a fost partenerul media al acestui program. Avînd în vedere posibilităţile şi resursele locale, coordonatorii educativi ai şcolilor din zonă au convenit ca activităţile de anul acesta, la fel ca şi în anii trecuţi, să se desfăşoare în baza unui proiect comun. Au pus umărul la acest program educativ toate instituţiile de învăţământ din zonă, împreună cu coordonatorii lor educativi, respectiv Şcoala „Leon Dănăilă” şi prof. Laura Aramă, Şcoala Bajura şi prof. Carmen Barbacariu, Şcoala Lişmăniţa şi prof. Carmen Racu, Grupul Şcolar Darabani şi prof. Lucian Sîrbu, Şcoala „Gheorghe Moroşanu” şi prof. Vlad Apachiţei şi nu în ultimul rând Şcoala nr. 2 Darabani şi prof. Vasile Dascălu.

 Activităţile au fost supervizate de către reprezentantul în teritoriu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, inspector Iulian Maftei.  S-a realizat o expoziţie de desene şi colaje, s-au distribuit fluturaşi în şcolile din regiune, iar elevii au participat la un concurs de creaţie literară. S-a lansat un mesaj antiviolenţă(„Copiii sunt viitorul! Îngrijiţi-vă de un viitor mai bun!”), pe reţelele on-line de socializare(Facebook, Twitter etc.). Participanţii la proiect au luat parte la audiţii muzicale şi la vizionarea unor producţii video, referitoare la unele mişcări culturale cu mesaj pacifist(„Cenaclul Flacăra”, fenomenul „Woodstock” etc.). S-a lucrat intens la crearea unui calendar al păcii, care să „marcheze” evenimente şi persoane care şi-au dedicat viaţa şi cariera pentru promovarea păcii în lume.
Destul de generoasă ca modalităţi de exprimare, tema din acest an a avut la bază preocuparea şi îngrijorarea celor care conduc destinele educaţiei europene, cu privire la escaladarea fenomenelor de violenţă şi de agresiune asupra copiilor, sub toate formele şi la toate nivelurile. Acest lucru este valabil şi în ţara noastră din păcate, unde violenţa este de asemenea un fenomen îngrijorător, cel puţin din ceea ce vedem şi auzim zilnic prin intermediul mass-media”, ne-a declarat profesorul Lucian Sîrbu, coordonatorul educativ al Grupul Şcolar Darabani. La Şcoala Generală „Leon Dănăilă” programul a fost deschis cu un speech al profesorului Octav Teioşanu, care a punctat principalele borne istorice ale păcii în lume. S-au intonat melodii cu şi despre pace(„Imnul păcii”, „Să fie pace în lume”) interpretate de către elevii pregătiţi de prof. Constantin Florea şi Cristian Ostafie. Au susţinut un recital de poezie elevii: Raluca Leonte, Alexandra Pădurariu, Andreea Andruş, Carla Aparaschivei, Andra Ceică, Ana Bejenariu, Denis Burlacu, Gheorghiţă Cliveţ, Irina Hapliuc, Iulian Gheorghiciuc, Diana Herţanu şi Mădălina Moga. S-a văzut cât suflet şi dăruire pun aceşti elevi în acţiunea lor. La finalul programului, elevii coordonaţi de prof. Iulia Atomei, au  participat la un show karaoke pe melodia regretatului Michael Jackson, „We are the world”, fapt ce ar atrage invidia oricărei sosii a regelui pop.  „Acest proiect educativ şi-a atins ţelul, având un impact pozitiv asupra tuturor celor implicaţi”, ne-a spus prof. Laura Aramă, coordonatorul educativ al Şcolii Generale „Leon Dănăilă”. Cu siguranţă. Jos pălăria în faţa acestor oameni, a dărăbănenilor cu caracter! (text Darabaneni.ro, foto Mădălina Nazare
PS: Revenim în curând cu „Clipul săptămânii”, legat de acest eveniment
 1:00 pm Sambata, 20 Noiembrie, 2010

1 Comentarii la “Săptămâna educaţiei globale, la Darabani”

  1. lucian florea spune:

    Ati avut, intr-adevar, o frumoasa initiativa de a surprinde aspecte legate de viata culturala a scolii "Leon Danaila", motiv pentru care va felicit. Pe viitor, poate incercati sa surprindeti crampeie de cultura si de la celelalte scoli generale de peraza orasului Darabani.

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare