Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Conferință preoțească prezidată de IPS Teofan în Protopopiatul Darabani GALERIE FOTO

În data de 11 iunie a. c., în parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din satul Mlenăuți, comuna Hudești, a avut loc Conferința preoțească de primăvară a preoților din Protopopiatul Darabani, desfășurată în prezența și sub prezidiul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeiștii Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoți, alcătuind cercul pastoral-misionar „Sf. Pantelimon” Bașeu, și diaconi, din sobor făcând parte și părintele protopop Costică Pînzariu și părintele misionar protopopesc Constantin Prodan. Răspunsurile liturgice de la strană au fost date de corala preoțească „Poarta cerului” a protopopiatului Darabani, dirijată de către preotul Paul Andrei Smeu. În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a amintit de chemarea la misiune a Sfinților Apostoli, chemare care, peste veacuri, adresată în mod personal tuturor credincioșilor, îi responsabilizează pentru a da răspuns, pentru a discerne între ceea ce i se cuvine lui Dumnezeu și ceea ce se cuvine lumii acesteia. Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii au avut loc și două momente importante pentru doi dintre slujitorii Bisericii din Protopopiatul Darabani.

Mai întâi, preotul Ciprian Aboșculesei, recent numit în parohia „Sf. Gheorghe” Horodiștea, a primit hirotesia întru duhovnic, pentru ca mai apoi, pentru activitatea rodnică misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în cei 10 ani de preoție, concretizată în finalizarea și pregătirea pentru sfințire a casei parohiale, pr. David Dan Stoean, parohul bisericii, să fie hirotesit întru iconom.

Programul zilei a continuat prin desfășurarea conferinței propriu-zise, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, și așezată sub tema Anului Omagial al unității de credință și de neam și al Anului Comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918în Patriarhia Română. În deschiderea conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a realizat o incursiune în istoria României, punctând diferite momente importante din anii de dinaintea și din timpul Primului Război Mondial, și insistând asupra derulării cu rapiditate, în numai doi ani de zile, a unei multitudini de evenimente dintre cele mai complexe și având un ecou deosebit pentru viața Bisericii și în orizontul nașterii statului unitar român. A urmat apoi referatul cu titlul „Chipuri de ierarhi și de preoți care au avut un rol important în desăvârșirea unității naționale”, susținut de pr. Cosmin Constantin Pristavu, prezentare care a punctat rolul deosebit al preoțimii române în timpul evenimentelor din Primul Război Mondial și, totodată, a insistat asupra chipului luminos al organizatorului serviciului de asistență religioasă din cadrul Armatei Române, pr. prof. univ. Constantin Nazarie, protopopul preoților militari.Susținerea referatului a fost urmată de concluzii, de prezentarea diferitelor aspecte de ordin pastoral-administrativ, de întrebări și de răspunsuri la problemele ridicate de preoții participanți. Conferința s-a încheiat prin îndemnurile finale la rugăciune, la unitate frățească, la cultivarea misiunii liturgice și pastoral-filantropice, îndemnuri adresate preoților participanți de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, care a acordat,în final, și câteva audiențe preoților prezenți.

În încheierea și ca o încununare a întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a săvârșit sfințirea casei parohiale din satul Mlenăuți, comuna Hudești, alături de toți preoții participanți la conferința preoțească din Protopopiatul Darabani, ne-a comunicat pr. Cosmin Constantin Pristavu, responsabil de catehizare în Protopopiatul Darabani.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la acest eveniment
Te-ar mai putea interesa si:  Protopopiatul DarabaniIPS TeofanCosmin Constantin Pristavupr. PristavuConstantin Nazariepr. Costica Pinzariuprotopop Pinzariu
9:18 pm Miercuri, 13 Iunie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare