Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Peste 25000 de pensionari scutiţi de contribuţia la sănătateÎncepând cu luna februarie 2017, peste 25.170 de pensionari se bucură de scutirea de la plata contribuţiei la bugetul de asigurări sociale de sănătate şi peste 14.490 de persoane de eliminarea impozitului pe venitul din pensii.

După cum deja este cunoscut, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 2/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, începând cu plata drepturilor de pensii aferente lunii februarie 2017, se elimină contribuţiile de asigurări sociale de sănătate pentru pensionari, iar plafonul de impozitare a veniturilor din pensii se ridică  la 2.000 de lei. Precizăm că, până în luna ianuarie 2017 inclusiv, veniturile din pensii au fost impozitate, în situaţia în care treceau de un anumit plafon, cu o cotă de 16%. Mai precis, venitul impozabil lunar din pensii era stabilit prin scăderea din pensie a contribuției individuale de asigurări sociale de sănătate de 5,5% și a sumei neimpozabile lunare de 1.100 de lei.

Potrivit normelor generale de drept, noile dispoziţii legale se aplică doar drepturilor care se cuvin începând cu luna februarie 2017. În situaţia în care, după această dată, pensionarilor li se cuvin şi li se plătesc drepturi restante cu titlu de pensie (ca urmare a efectuării unor recalculări/revizuiri prevăzute de lege), pentru aceste sume se calculează şi se reţin atât contribuţia de asigurări sociale de sănătate, cât şi impozitul, în cotele prevăzute de lege pentru lunile anterioare datei de 1.02.2017, pentru care se achită drepturi restante.“Pentru a preveni orice confuzie cu privire la sumele care se regăsesc pe taloanele mandat de plată a pensiilor, precizăm că, acolo unde apar astfel de drepturi restante, sumele se evidenţiază distinct faţă de drepturile de pensie aferente lunii în curs. În acelaşi mod se evidenţiază şi sumele reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi impozitul calculat, după caz”,  a declarat Ioan Buzilă, director executiv al CJP Botosani.

Precizăm că, la această dată, în baza de date a CJP Botoşani, se află în evidenţă un număr de 14.496 de pensionari cu pensii ale căror cunatumuri sunt cuprinse între 1.100 si 2.000 de lei  care vor beneficia de scutirea de la plata impozitului de 16 %. De asemenea, începând cu data de 1 februarie, se vor bucura de scutirea de la plata contribuţiei la bugetul de asigurări de sănătate un număr de 25.178 de   pensionari care, până în luna ianuarie 2017, au plătit această contribuţie, se precizează într-un comunicat al CJP Botoşani.
Te-ar mai putea interesa si:  CJP BotosaniIoan Buzila
8:30 pm Vineri, 17 Februarie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare