Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Workshop pentru amenajarea Poienii Patru Stejari organizat de Asociatia NordVara aceasta poiana de la Patru Stejari va căpăta o nouă înfățișare datorită efortului conjugat al celor de la Asociația Nord, OPNA Landscape Culture, Primăria Darabani și Ocolul Silvic din localitate. Aceștia îi provoacă pe studenții și elevii pasionați de peisagistică să participe la un atelier pentru amenajarea monumentului naturii din apropierea orașului.

Dărăbănenii de la Asociața Nord alături de compania OPNA Landscape Culture, sprijiniți de Primăria Darabani și Ocolul Silvic din oraşul de pe malul Prutului au declarat deschise înscrierile prentu workshop-ul de peisagistică „Amenajarea Poienii Patru Stejari”. Parte a proiectului mai amplu Zilele Nordului, acest atelier se adresează studenților la arhitectură și peisagistică din Iași, Cluj, Timișoara și București sau din alte centre universitare, pentru care organizatorii au pus la dispoziție 15 locuri, dar și elevilor din Darabani, cărora organizatorii le-au rezervat 5 locuri.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, organizatorii pun la dispoziția participanților atestat de practică, proiect de amenajare, toate materialele de construcție necesare, coordonare și training pentru participanți dar și loc de campare și masa de prânz. De asemenea, aceștia anunță că nu există nici o taxă de participare, cei interesați fiind nevoiți să suporte doar costurile de transport. Înscrierile se fac la adresa de email salut@nord.ro, data limită fiind 1 iulie 2014.Monument istoric și al naturii deopotrivă, cei patru stejari au fost asimilați de către localnici imaginii lui Ștefan cel Mare, care i-ar fi plantat, potrivit legendei, după celebra luptă cu tătarii de la Lipnic. Loc de petreceri câmpenești sau picnicuri alături de prieteni odinioară, astăzi poiana se află în paragină. Membrii Asociației Nord afirmă că și-au propus în primul rând să pună în valoare și să protejeze acest monument cu semnificație dublă. Organizatorii își propun ca intervențiile să afecteze cât mai puțin echilibrul ecosistemului și pacea acestui sit.

Citiţi şi:
Demersuri catre autoritatile locale in vederea organizarii festivalului Zilele Nordului
Te-ar mai putea interesa si:  Asociatia NordPoiana Patru Stejari
9:41 pm Miercuri, 25 Iunie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare