Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Planuri „pe sticla” pentru darabaneni: apa si asfaltare in Bajura si Teioasa, trotuare, teren de sport, reabilitare Casa de Cultura si... capela
Invitat la emisiunea „Dialog deschis” a televiziunii botoşănene TeleM, primarul Corneliu Aroşoaie a lăudat urbea de pe malul Prutului şi a enumerat proiectele pe care le vizează administraţia publică locală în 2014.
Edilul şef al urbei a spus că secţia exterioară a Spitalului „Mavromati” de la Darabani este cea mai profitabilă din judeţ, fiind „micuţă şi cochetă şi cu specialişti foarte buni”. „Sunt 4 medici şi sunt 2 medici care fac naveta şi la Dorohoi şi activează şi la noi ca medici încadraţi la dr. Campanu, avem laborator, avem radiolog, tot ceea ce trebuie ca un spital transformat în secţie să funcţioneze la parametri normali” i-a spus Corneliu Aroşoaie moderatorului Val Guraliuc.
Primarul de Darabani a spus că oraşul pe care îl conduce vizează două proiecte de asfaltare a cartierelor Corneşti şi Teioasa, care se vor finaliza la sfârşitul anului în curs sau începutul anului viitor. „Avem două proiecte deja depuse la Ministerul Dezvoltării. Am avut o discuţie cu reprezentanţii noştri atât din Guvern cât şi de la partid, se aşteaptă prin HG 28 să ni se comunice data când se pot organiza licitaţiile, sperăm ca Darabaniul să prindă două artere: una care leagă Darabanii prin Corneşti-Teioasa şi una care leagă Darabanii Teioasa-Corneşti şi se face practic o buclă prin cele două cartiere. Încrederea noastră este ca aceste două tronsoane de drumuri vor fi finalizate la sfârşitul anului 2014, începutul anului 2015” a spus Aroşoaie.
„Dura-bani...un orăşel cochet”
Prezentatorul TeleM a spus că în concepţia sa, din copilărie, Darabani era un fel de „dura-bani”-un oraş prosper, fiind completat de Corneliu Aroşoaie: „Avem 2 abatoare, 3 fabrici de caşcaval, 4 brutării, fabrica de încălţăminte unde lucrează vreo 70 de persoane dintre care vreo 40 sunt din Darabani şi mici întreprinzători”. Primarul a mai vorbit despre faptul că se vor aloca 200.000 de euro pentru reabilitarea Casei de Cultura „Theodor Balş” şi că va fi refăcut terenul de sport al Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, iar cel dintre blocuri va avea şi un teren de tenis sintetic. De asemenea, Aroşoaie a precizat că dărăbănenii vor avea o capelă a oraşului în clădirea (foto jos) începută de Protopopiatul Darabani şi care va fi finalizată de autorităţile locale şi va trece în administrarea Consiliului Local Darabani. Edilul dărăbănean a recunoscut că marele handicap al urbei este că nu poate asigura locuri de muncă pentru tineri.
Primarul urbei de pe malul Prutului a lăsat un mesaj pentru dărăbăneni la finalul emisiunii de la TeleM: „Am avut înţelegere de la dărăbăneni şi noi am reuşit ceea ce ne-am planificat în 2013, adică am reuşit să facem covorul asfaltic şi cu toate celelalte lucrări, trotuare şi ceea ce am mai avut noi planificat. Nu vreau să fac promisiuni, dar ceea ce ne-am planificat pentru 2014 sunt celelalte investiţii: apa la Bajura şi Teioasa, continuăm cu trotuarele, continuăm cu terenul de sport de la Şcoala Generală, iar toate celelalte care le-am pus pe tapet în faţa d-voastră, şi în special cu capela, le vom rezolva” a conchis Aroşoaie.
Citiţi şi:
Primarul Corneliu Arosoaie la TeleM: „Cu liberalii darabaneni ma impac foarte bine...ei sunt 3 grupuri sau grupe”
Adauga un comentariu
Ultimele articole
Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »
Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »
PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »
Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »
Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »
Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”