Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Planuri „pe sticla” pentru darabaneni: apa si asfaltare in Bajura si Teioasa, trotuare, teren de sport, reabilitare Casa de Cultura si... capelaInvitat la emisiunea „Dialog deschis” a televiziunii botoşănene TeleM, primarul Corneliu Aroşoaie a lăudat urbea de pe malul Prutului şi a enumerat proiectele pe care le vizează administraţia publică locală în 2014.

Edilul şef al urbei a spus că secţia exterioară a Spitalului „Mavromati” de la Darabani este cea mai profitabilă din judeţ, fiind „micuţă şi cochetă şi cu specialişti foarte buni”. „Sunt 4 medici şi sunt 2 medici care fac naveta şi la Dorohoi şi activează şi la noi ca medici încadraţi la dr. Campanu, avem laborator, avem radiolog, tot ceea ce trebuie ca un spital transformat în secţie să funcţioneze la parametri normali” i-a spus Corneliu Aroşoaie moderatorului Val Guraliuc.

Primarul de Darabani a spus că oraşul pe care îl conduce vizează două proiecte de asfaltare a cartierelor Corneşti şi Teioasa, care se vor finaliza la sfârşitul anului în curs sau începutul anului viitor. „Avem două proiecte deja depuse la Ministerul Dezvoltării. Am avut o discuţie cu reprezentanţii noştri atât din Guvern cât şi de la partid, se aşteaptă prin HG 28 să ni se comunice data când se pot organiza licitaţiile, sperăm ca Darabaniul să prindă două artere: una care leagă Darabanii prin Corneşti-Teioasa şi una care leagă Darabanii Teioasa-Corneşti şi se face practic o buclă prin cele două cartiere. Încrederea noastră este ca aceste două tronsoane de drumuri vor fi finalizate la sfârşitul anului 2014, începutul anului 2015” a spus Aroşoaie.

„Dura-bani...un orăşel cochet”Prezentatorul TeleM a spus că în concepţia sa, din copilărie, Darabani era un fel de „dura-bani”-un oraş prosper, fiind completat de Corneliu Aroşoaie: „Avem 2 abatoare, 3 fabrici de caşcaval, 4 brutării, fabrica de încălţăminte unde lucrează vreo 70 de persoane dintre care vreo 40 sunt din Darabani şi mici întreprinzători”. Primarul a mai vorbit despre faptul că se vor aloca 200.000 de euro pentru reabilitarea Casei de Cultura „Theodor Balş” şi că va fi refăcut terenul de sport al Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, iar cel dintre blocuri va avea şi un teren de tenis sintetic. De asemenea, Aroşoaie a precizat că dărăbănenii vor avea o capelă a oraşului în clădirea (foto jos) începută de Protopopiatul Darabani şi care va fi finalizată de autorităţile locale şi va trece în administrarea Consiliului Local Darabani. Edilul dărăbănean a recunoscut că marele handicap al urbei este că nu poate asigura locuri de muncă pentru tineri. 

Primarul urbei de pe malul Prutului a lăsat un mesaj pentru dărăbăneni la finalul emisiunii de la TeleM: „Am avut înţelegere de la dărăbăneni şi noi am reuşit ceea ce ne-am planificat în 2013, adică am reuşit să facem covorul asfaltic şi cu toate celelalte lucrări, trotuare şi ceea ce am mai avut noi planificat. Nu vreau să fac promisiuni, dar ceea ce ne-am planificat pentru 2014 sunt celelalte investiţii: apa la Bajura şi Teioasa, continuăm cu trotuarele, continuăm cu terenul de sport de la Şcoala Generală, iar toate celelalte care le-am pus pe tapet în faţa d-voastră, şi în special cu capela, le vom rezolva” a conchis Aroşoaie.   

Citiţi şi:
Primarul Corneliu Arosoaie la TeleM: „Cu liberalii darabaneni ma impac foarte bine...ei sunt 3 grupuri sau grupe”

Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieTeleMVal Guraliuc
4:30 pm , 23 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare