Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

PASTILA LUI BOBI Actorii care nu platesc... bilet

Sărăcia … înnobilează pe om. Pentru mulţi oameni de artă, foamea reprezenta un stimul al  creaţiei. Sunt cunoscute cazurile unor oameni de artă care îşi provocau deliberat aceste stări pentru că atunci muza îi inspira. Această situaţie este una  „profesională” deliberată, dar când la nivel naţional încet, încet această senzaţie este impusă cu acte în regulă prin concedieri, reduceri salariale, reduceri de bugete, stau şi mă întreb ce genuri de artă urmează! Ne apucăm de pictat, cântat, dansat, vrem nu vrem! Mă întreb ce fel de oameni suntem să suportăm această piesă de teatru interminabilă , unde regia ne forţează să asistăm la o piesă scumpă şi plictisitoare unde cel mai bine plătiţi, îmbrăcaţi şi veseli sunt actorii, iar noi spectatorii care contribuim, nu avem nici un privilegiu.

 Acum când după 45 de ani de comunism am devenit liberi , tranzităm  nu 20 ani ci 20 + … şi îţi las ţie cititorule să treci câţi ani vrei pentru că eu nu ştiu. A luat ţeapă până şi Brucan cu prezicerile sale, eu ce să mai spun! Vedem că oamenii pe stradă sunt din ce în ce mai  trişti şi gânditori, şi că după atâţia ani de experienţe politice şi economice,  bănuiesc că îşi repetă: „Statul nu mai poate suporta atâtea cheltuieli… sunt o povară prea grea pentru ţară, trebuie să mă descurc cum pot!” Pentru noi cei  mulţi  viaţa  ne-a dat o lovitură grea: CRIZA…,  că de altfel după spusele „alor noştri” din campanie sigur am fi dus-o bine! Sigur am fi avut în continuare găleţi, umbrele, cizme, rom, dancing, poveşti despre Feţi  Foarte Frumoşi şi Ilene Cosânzene! „Criza e de vină, da, cu siguranţă… de aceea sunt aceste sacrificii pe care le suportaţi voi spectatorilor, noi suntem excluşi pentru că suntem izolaţi pe scenă!” „La treabă! Munciţi şi scoateţi ţara din criză! Faceţi afaceri să avem buget! Avem nevoie de investiţii, cu prioritate în capitală!… Revenind cu picioarele pe pământ,… cei mai mulţi dintre noi am ieşit şi am intrat în ţară…ştim cum arătăm în comparaţie cu alţi OAMENI şi urmărind fel de fel de clasamente şi statistici constatăm că România ocupă locurile codaşe, stabilite deja parcă  după un arbitraj tipizat. După eşecul care durează din 90  şi continuă la nesfârşit cred că se impune o evaluare a felului cum facem politică. Cu siguranţă merită! Cred că se impune reforma morală în „toată sala de spectacole”. De aici de lângă noi urcă „viitorii actori pe scenă”,…actori  care nu plătesc bilet!... deşi ar trebui să plătească cu vârf şi îndesat! (text : Mihai Rusu)

"Politicienii sunt toți la fel. Ei promit să contruiască un pod și acolo unde nu este nici o apă." (Nikita Sergheevici Hruşciov) (foto: teatru-politic.blogspot.com )   
4:16 pm Joi, 14 Iulie, 2011

5 Comentarii la “PASTILA LUI BOBI Actorii care nu platesc... bilet”

 1. P spune:

  Foarte bun articol! :) felicitari

 2. Cineva spune:

  BRAVO Bobi, esti un MARE PROFESOR!

 3. generatia '70 spune:

  Felicitari Bobita! Nu-ti cunosteam latura jurnalistica, dar esti foarte bun, si-ti citesc cu placere articolele. Felicitari si D-lui Dr. care a avut minunata idee de a infiinta acest site, care ma tine la curent cu ceea ce se mai intampla in orasul natal. Felicitari tuturor colaboratorilor! Sunteti extraordinari! Succes in continuare!

 4. bigotti spune:

  pentru porcii ,nesimtitii si dobitocii de politicieni acest articol e "prea finut"! Ei nu vor întelege nimic din acest articol ! cuvintele atat de simple si bine aplasate in text si in context îi fac pe politicienii nostri, primarii nostri, fosti si in functie să citească acest articol si sa rămână .... "prosti si boi" ... , de fapt, asa cum sunt! felicitari d-le profesor ... şi va mai astept cu ... "pastile"

 5. super mario bros spune:

  Ai dreptate d-l profesor,cu politicieni care isi permit sa "ejaculeze" in direct la TV tara numita ROMANIA va continua in intuneric,lumina de la capatul tunelului pe zi ce trece se vede tot mai departe.Ne-a binecuvantat Dumnezeu cu o tara pe care multi si-ar dori sa o aiba insa au avut grija cei ce ne-au condus peste 20 de ani sa o distruga.Unde esti tu Tepes doamne...

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare