Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Spitalul Orasenesc, reincarcat de social-liberali cu 6 sectiiUSL propune reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc Darabani la o capacitate dublă, după ce la finalul anului trecut consilierii locali au votat desfiinţarea unităţii spitaliceşti din localitate pentru a înfiinţa Centrul Multifuncţional de Sănătate, iar acum o lună de zile consilierul ministrului Sănătăţii afirma că redeschiderea spitalului la capacitatea dinaintea suspendării activităţii nu mai este posibilă.

Nici bine nu s-a terminat şampania din cupele de la învestirea aleşilor locali, că edilii s-au întâlnit vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a vota revocarea hotărârii anterioare de desfiinţare a spitalului şi constituirea la Darabani a unei noi unităţi spitaliceşti. Noul proiect social-liberal presupune înfiinţarea în oraşul de pe malul Prutului a unei unităţi sanitare cu şase secţii: Interne, Cardiologie, Diabetologie, Chirurgie, Pediatrie şi Obstetrică-ginecologie. „După ce m-am consultat cu persoane abilitate de la Botoşani, am propus principalele secţii pe care trebuie să le aibă un spital. Ministerul Sănătăţii ar putea decide ulterior că această zonă are nevoie doar de patru secţii. Luni (n.r. 2 iulie) vom întocmi un raport de specialitate, după ce ne vom consulta cu mai mulţi specialişti, printre care şi medici. După ce se aprobă Hotărârea de Guvern de reînfiinţare a spitalului, vom da drumul la două-trei cabinete pentru a exista un circuit sanitar echivalent cu ce a existat înainte de închiderea spitalului” a declarat pentru Darabaneni.ro, primarul Corneliu Aroşoaie.

În data de 31 mai, Iordache Lazăr, consilierul Ministerului Sănătăţii, a făcut o analiză a stării tehnice a fostei unităţi sanitare dărăbănene. „Redeschiderea spitalului la capacitatea dinainte de închidere nu cred că mai este posibilă. În opinia mea, în acest moment pentru Darabani cel mai potrivit ar fi un Centru de Sănătate Multifuncţional” afirma acum o lună de zile consilierul ministrului Vasile Cepoi. Chiar dacă au votat în unanimitate reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc, consilierii locali sunt destul de pesimişti în ce priveşte realizarea acestui proiect. „Este foarte greu de realizat acest lucru, de-a dreptul imposibil” a declarat pentru Darabaneni.ro consilierul Adrian Meţler, medic de familie în localitate. „Noi am acordat un vot pentru oraş. Aşteptăm să se concretizeze” a spus Petrică Hrimiuc. „Nu cred în acest proiect” a fost de părere şi Dan Tîrniceru Ifrim. De asemenea, aleşii locali au votat restituirea aparaturii medicale care fusese cedată Spitalului Municipal Dorohoi.
8:52 pm , 01 Iulie, 2012

3 Comentarii la “Spitalul Orasenesc, reincarcat de social-liberali cu 6 sectii”

 1. lucian spune:

  Faptul că doi consilieri locali sunt pesimişti în ceea ce priveşte redeschiderea spitalului, nu exprimă opinia întregului Consiliu Local Darabani. În orice caz, indiferent de opiniile exprimate, de dorit ar fi ca ceea ce s-a propus să se concretizeze. Dacă d-l doctor Meţler ştie de ce nu s-ar redeschide spitalul să ne spună şi nouă.

 2. cătălin spune:

  E jalnic dacă am ajuns să luăm minte de la un needucat şi încrezut, precum Tărniceru.

 3. Inv.Gh.Ilas-Brasov spune:

  Bravo darabaneni, Sunt surprins placut sa constat consens in noul consiliu local Darabani in ceea ce priveste un obiectiv de interes local unanim.In ceea ce priveste cultura d-lui Tarniceru,nu cred ca este asa de important din moment ce a fost ales.Eu cred ca toti consilierii trebuie sa faca front comun in interesul cetateanului.Bravo si noului primar ca reuseste sa faca consens in noul consiliu local.

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare