Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un director dărăbănean i-a învăţat pe elevi să schieze pe Giumalău „Nu mai putem sta oleacă?” GALERIE FOTO

Săptămâna trecută, Asociația Județeană Sportul pentru Toți (AJST) a organizat un stagiu de inițiere în sporturile de iarnă și supraviețuire montană la Cabana Giumălău, la care a luat parte şi directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, prof. Radu Pop.
 
Stagiul a durat 6 zile și s-a desfășurat în Masivul Giumalău-Rarău. Grupul țintă l-a reprezentat voluntarii înscriși în a doua jumătate a anului trecut în asociație care au participat la proiectul „Vreau să fiu voluntar” (septembrie-noiembrie 2015) finanțat din resurse proprii. Din păcate, nici un elev din Darabani nu a dat curs acestei provocări. „Am insistat şi la liceu, şi la noi la Generală, nu a vrut să vină nimeni” a declarat Radu Pop (foto jos), care a mai precizat că i-a anunţat şi pe elevii de clasa a VIII-a, chiar dacă la aceste expediţii organizate iarna de AJST participă de regulă elevi de liceu pentru că de la Rusca la cabană se urcă pe jos 8 km, distanţă care se parcurge în aproximativ 3 ore.


 
În prealabil, participanții au discutat și asistat la prezentări pe teme legate de munte: echipament montan, alimentație, pericole în munți, prim ajutor, tehnici de orientare, supraviețuirea în situații limită, alpinism, meteorologie, ecologie, psihologia turistului, geografie montană. În cadrul deplasării pe munte au avut ocazia de a pune în practică cunoștințele acumulate și au fost inițiați în sporturi de iarnă (schi, bob și sanie).


Participanții au fost împărțiți în două echipe (Cei Șase și Pisicile Sălbatice) și pe parcursul întregului stagiu s-au aflat în competiție. În final Pisicile Sălbatice s-au dovedit a fi cei mai buni. „Zăpada fost foarte bună, multă, au fost condiţii foarte bune pentru sporturile de iarnă. O experienţă foarte frumoasă pentru copii,  le-a plăcut. La un moment dat spuneau: „Nu mai putem sta oleacă?” ne-a mărturisit profesorul dărăbănean.

Stagiul a fost coordonat de prof. Ioan Strujan-președintele AJSPT Botoșani, activitatea de inițiere în sporturi de iarnă a fost condusă de prof. Radu Pop, care este preşedintele filialei din Darabani a AJST, iar activitatea de supraviețuire și orientare montană de Emilian Ivasuc-profesor geografie și instructor în cadrul asociației. AJST organizează anual câte două astfel de acţiuni: una după Revelion şi cea de-a doua în luna iulie.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Radu PopAsociatia Judeteana Sportul pentru TotiEmilian IvasucIoan StrujanAJST BotosaniAJST Darabani
9:16 pm Vineri, 15 Ianuarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare