Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ziua Nationala sarbatorita cu fast la Darabani „Haideti sa alungam amarul din sufletele noastre” GALERIE FOTO


De 1 Decembrie, dărăbănenii au cântat şi au dansat, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din localitate şi au fost serviţi în final de reprezentanţii Primăriei cu fasole şi cârnaţi plus vin fiert. Gazdele sunt de părere că a fost cea mai amplă manifestare artistică organizată vreodată cu ocazia celebrării unui eveniment istoric în oraşul de pe malul Prutului.

Pe scena Casei de Cultură „Theodor Balş” au urcat începând cu orele 10:45 amfitrionii evenimentului, dar şi deputatul Costel Şoptică sau profesorii dr. Dan Prodan şi Vasile Adăscăliţei. Dărăbăneanul Constantin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţei”, a avut mai mulţi invitaţi din R. Moldova şi Ucraina. Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, a deschis foarte poetic manifestarea cu versurile lui George Coşbuc: „Sunt suflet în sufletul neamului meu. Şi-i cânt bucuria şi-amarul - În ranele tale durutul sunt eu, Şi-otrava deodată cu tine o beu. Când soarta-ţi întinde paharul”. „Haideţi să alungăm amarul din sufletele noastre şi să trăim bucuria împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire, astăzi când sărbătorim nu numai Ziua Naţională a României ci, aş îndrăzni să afirm, Ziua românilor de pretutindeni” le-a transmis profesorul de istorie Florea celor prezenţi. Apoi au luat cuvântul mai mulţi oficiali, printre care  edilul şef al urbei Corneliu Aroşoaie sau deputatul Costel Şoptică, parlamentarul vorbind despre simbolistica Zilei de 1 Decembrie.

După speechurile celor mari, au luat cuvântul micii artişti de la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” şi Liceul „Dimitrie Cantemir” pregătiţi de prof. Constantin Florea, membrii Clubului Copiilor Darabani coordonaţi de prof. Mirel Dascălu şi Lăcrămioara Jar, apoi cei prezenţi au asistat la un concert de muzică populară oferit de Orchestra Şcolii Populare de Arte din Botoşani, unitate de învăţământ condusă de dărăbăneanul Liviu Andronic. Între timp, o delegaţie formată din politicieni şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandarmeriei, Poliţiei Române şi Poliţiei de frontieră, plus membrii Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi a ţinutul Herţei” au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Darabani, unde un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă. În final, dărăbănenii au fost serviţi de angajaţii Primăriei Darabani cu fasole şi cârnaţi, sărmăluţe de post şi vin fiert. „A fost ceva extraordinar, un eveniment de mare anvergură, probabil cea mai amplă manifestare organizată la Darabani cu prilejul unui moment istoric” a conchis consilierul local Florea. (foto: Andra ZVORIŞTEANU)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieLucian FloreaZiua Naţională1 Decembrie
10:35 pm , 01 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare