Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

TRADITII SI OBICEIURI Uraturi ironice, versuri xxx si aluzii critice la adresa alesilor locali GALERIE FOTO & VIDEO

Din ciclul „Tradiţii şi obiceiuri”, dărăbănenii au participat duminică, 23 decembrie, în faţa Casei de Cultură „Theodor Balş”, la un spectacol de obiceiuri de iarnă din zona oraşului Darabani, cu de toate, la care au asistat şi primarii din Darabani şi Conceşti, dar şi proaspătul deputat Costel Şoptică. Aleşii au făcut, în final, urări celor prezenţi.

La finalul spectacolului de Crăciun oferit de copii și elevii din Darabani și Concești în incinta Casei de Cultură „Theodor Balş”, dărăbănenii au avut parte de un show pe cinste oferit în aer liber de urători din zona oraşului Darabani. Pe un ger năprasnic au întreținut atmosfera căiuții, cerbii și nuntașii din Concești, banda lui Șuhan din Movila plus urători şi căiuţi din Hudești, respectiv Teioasa. Urăturile tradiționale au fost îmbinate cu expresii interzise minorilor și versuri ironice, chiar critice la adresa aleșilor locali din Darabani și Concești. Pe rând, primarii Aroșoaie și Nazare, Veronica și Paulică Zahariea, viceprimarul Cricleviț sau ex-primarul Ghiorghi Burlacu au fost ținta ironiilor dar și criticilor venite dinspre urători.Versurile urăturilor au făcut deseori referire la vicii, promisiuni neonorate, acțiuni din campania electorală sau la competențe profesionale. După ce a lansat invitația la o cană de vin fiert și o sărmăluță, primarul Corneliu Aroșoaie a spus celor de față: „Mulțumim tuturor celor care au avut curajul să vină să ne ure şi celor care ne-au sprijinit ca și anul acesta, la Darabani, să putem prezenta tradițiile şi obiceiurile din zonă. Vreau să vă spun și recunoaștem că noi dărăbănenii am rămas mult în urmă față de alte comune. Pentru 2013 poate nu sunt multe de spus, dar avându-l alături pe deputatul Costel Șoptică căruia îi mulțumim pe această cale, sperăm ca Noul An să fie mai bun atât pentru orașul Darabani cât și pentru comunele din jur. Un an cu realizări depline, cu sănătate, cu satisfacții, un an cu belșug pe masă pentru toți. Anul 2013 să ne aducă prosperitate, viață lungă, tot ceea ce vă doriți, copiii să aibă rezultate bune la învățătură iar d-voastră să aveți de pus pe masă în fiecare zi bucate alese, iar noi cei care am fost și criticați și lăudați să fim în faţa d-voastră drepți, cinstiți, ca să nu mai primim urături de genul acesta. Mulțumim tuturor pentru că cei din moment ce sunt în opoziție înseamnă că au grijă de noi cei care suntem la guvernare. Vă urez un An Nou cât mai îmbelșugat și cu cât mai multe realizări”.
 
La rândul său, deputatul Costel Șoptică a adresat urări celor prezenți și a anunțat în premieră înființarea unui punct de lucru al Direcţiei Drumurilor Județene la Darabani: „Bună ziua, oameni buni! Dragii mei, să știți că dacă ningea veneam peste deal pe jos ca să vă văd. Nu am fost zilele acestea aici, știu că a fost foarte greu și o să încep cu ceea ce știu că vă deranjează foarte tare. Am discutat de la București la Botoșani și anul viitor iarna nu ne va mai prinde fără un punct de lucru al Drumurilor Județene la Darabani. Am obținut ieri aprobarea pentru un punct de lucru al Drumurilor Județene aici, nu o să mai așteptăm o freză de la Botoșani. Vreau să vă urez și eu La Mulți Ani, sper ca anul 2013 să fie mai bun și că această zăpadă care ne-a creat aceste greutăți acum, să readucă rezerva de apă din sol și agricultura la anul să fie mult mai bună ca anul acesta. Eu o să mă implic cu tot ce pot. Mulțumesc tuturor formațiilor prezente aici, mi-ați adus aminte de copilărie, am făcut și eu de la căluți la Banda lui Jianu, și Nuntă, de toate am făcut”. Pe lista vorbitorilor s-a înscris, la final, și primarul din Conceşti, Costel Nazare, care a spus celor prezenţi: „Mulțumim tuturor celor din comuna Concești care s-au implicat în organizarea tradițiilor, mulțumim tuturor celor din Darabani care au răbdat să vadă obiceiurile din comuna noastră și le doresc un Crăciun Fericit și La Mulți Ani!Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăCorneliu AroşoaieCostel Nazare
6:39 pm , 23 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare