Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaneanul Cliveti reconfirmat in functia de director al Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” din IasiDărăbăneanul Gheorghe Cliveti a dobândit al doilea mandat la conducerea Institutului de Istorie „A. D. Xenopol”din Iași după ce a susţinut în data de 13 ianuarie a.c. concursul pentru funcţia de director al instituţiei. Profesorul universitar nu a ratat ocazia şi i-a salutat pe cei de acasă prin intermediul publicaţiei Darabaneni.ro.

Începutul de an a fost de bun augur pentru istoricul dărăbănean Gheorghe Cliveti, care a fost numit pentru a doua oară la conducerea Institutului de Istorie „A. D. Xenopol”, din Iași. Concursul pentru ocuparea funcției a avut loc pe 13 ianuarie la București la sediul Academiei Române, fiind singurul candidat. Decizia oficială a numirii în funcție urmează să ajungă la Iași în zilele următoare. Reamintim că Gheorghe Cliveti este originar din Darabani, fiind în prezent profesor universitar doctor al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specialist în istorie modernă românească și universală. A publicat numeroase volume și studii de specialitate ca autor unic sau în coautorat. Ultima sa carte (foto dreapta) „Europa franceză și cauza română (1789-1871)”, a apărut în 2010 la editura Junimea din Iași.

În 13 ianuarie am susținut la Academia Română concursul pentru un nou mandat în funcția de director al Institutului de Istorie A. D. Xenopol, aflat sub egida Filialei Iași a Academiei. Concursul a constat într-un interviu și proiectul managerial. Rezultatul a fost unul pozitiv, urmând să vină la lași decizia prezidiului Academiei și a Secției de Științe Istorice și Arheologie. Întotdeauna rămân obiective din mandatele anterioare, fie că acest lucru presupune continuitate în funcție pentru o anumită persoană sau nu. Pot să existe elemente de continuitate chiar și în cazul schimbării directorului”, a declarat în exclusivitate pentru Darabaneni.ro, profesorul universitar Gheorghe Cliveti.Istoricul dărăbănean a enumerat câteva dintre proiectele care privesc viitorul instituţiei pe care o conduce. „În primul rând Institutul se confruntă cu problema sediului. Se impune apoi reorganizarea bibliotecii, prin acest sistem modern de date. Apoi, alături de colegii de la Departamentul de Relații Internaționale inițiem chiar de anul acesta un proiect ce presupune publicarea unor volume de documente diplomatice consulare străine privitoare la Carol I. Apoi ținem să ridicăm cota de recunoaștere a Anuarului Institutului și reluarea unor vechi publicații. Obiectivul principal fiind menținerea Institutului la cota de apreciere la care se află în prezent. Profit de această ocazie pentru a transmite salutări tuturor celor de acasă”, a precizat Cliveti. (A.D.A.)

Citiţi şi:
EXCLUSIV Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti: „Sunt darabanean 100%”Te-ar mai putea interesa si:  Gheorghe ClivetiInstitutul de Istorie „A. D. Xenopol”
8:11 pm Joi, 23 Ianuarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare