Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Darabaneanul Cliveti reconfirmat in functia de director al Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” din Iasi

Dărăbăneanul Gheorghe Cliveti a dobândit al doilea mandat la conducerea Institutului de Istorie „A. D. Xenopol”din Iași după ce a susţinut în data de 13 ianuarie a.c. concursul pentru funcţia de director al instituţiei. Profesorul universitar nu a ratat ocazia şi i-a salutat pe cei de acasă prin intermediul publicaţiei Darabaneni.ro.

„În 13 ianuarie am susținut la Academia Română concursul pentru un nou mandat în funcția de director al Institutului de Istorie A. D. Xenopol, aflat sub egida Filialei Iași a Academiei. Concursul a constat într-un interviu și proiectul managerial. Rezultatul a fost unul pozitiv, urmând să vină la lași decizia prezidiului Academiei și a Secției de Științe Istorice și Arheologie. Întotdeauna rămân obiective din mandatele anterioare, fie că acest lucru presupune continuitate în funcție pentru o anumită persoană sau nu. Pot să existe elemente de continuitate chiar și în cazul schimbării directorului”, a declarat în exclusivitate pentru Darabaneni.ro, profesorul universitar Gheorghe Cliveti.
Istoricul dărăbănean a enumerat câteva dintre proiectele care privesc viitorul instituţiei pe care o conduce. „În primul rând Institutul se confruntă cu problema sediului. Se impune apoi reorganizarea bibliotecii, prin acest sistem modern de date. Apoi, alături de colegii de la Departamentul de Relații Internaționale inițiem chiar de anul acesta un proiect ce presupune publicarea unor volume de documente diplomatice consulare străine privitoare la Carol I. Apoi ținem să ridicăm cota de recunoaștere a Anuarului Institutului și reluarea unor vechi publicații. Obiectivul principal fiind menținerea Institutului la cota de apreciere la care se află în prezent. Profit de această ocazie pentru a transmite salutări tuturor celor de acasă”, a precizat Cliveti. (A.D.A.)
Citiţi şi:
EXCLUSIV Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti: „Sunt darabanean 100%”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”