Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

„MINUNE”! Nu vor mai îngheţa de frig copiii, în Sala de Sport?


Finalul de an vine cu veşti înbucurătoare pentru elevii şi personalul didactic de la Şcoala Generală „Leon Dănăilă” din localitate. Se pare că învăţăceii şi dascălii lor nu vor mai dârdâi de frig iarna, în timpul orelor de educaţie fizică şi sport. Aerotermele care există în prezent în Sala de Sport a Şcolii au funcţionat doar câteva luni în primul an de zile, în ultimii ani ele având doar rol de design în sală. Hotărârea de Guvern 1033/13.10.2010 a alocat din bugetul Ministerului Educaţiei, Şcolii Generale „Leon Dănăilă” din Darabani, suma de 200.000 RON. Această sumă de bani a fost obţinută cu aportul senatorului Liviu Câmpanu. Trei sferturi din aceşti bani vor acoperi parţial datoriile instituţiei de învăţământ către firmele care au realizat în trecut lucrări de reabilitare la Şcoala „Leon Dănăilă” şi instituţiile de învăţământ arondate acesteia. Suma de bani care mai rămâne, adică 50.000 RON, va fi alocată reabilitării centralei termice şi a instalaţiei de încălzire a Sălii de Sport din incinta Şcolii „Leon Dănăilă”. Banii se află în prezent în Trezorerie, iar Şcoala Generală are termen până la finele anului bugetar, în jurul datei de 20 decembrie, să-i utilizeze în scopul destinat. În caz contrar, instituţia de învăţământ pierde această sumă de bani.
A DOUA „MINUNE”! Manopera va fi executată GRATUIT!
S-a luat legătura cu o firmă specializată în acest sens. În prezent se lucrează la proiectul lucrării, a cărui primă valoare estimativă este de 80.000 RON. Cu 30.000 RON mai mult decât banii de care dispune Şcoala. „Trebuie să facem modificări substanţiale la proiectului iniţial, pentru a ne putea încadra în bugetul stabilit”, ne-a declarat Cristian Alexa, şeful unei firme de instalaţii termico-sanitare din Darabani. Odată finalizat proiectul, acesta urmează să fie validat de către Consiliul Local, în şedinţa ordinară de joi. Ulterior se vor comanda materialele necesare pentru lucrare.  Dacă în multe astfel de situaţii se dau „tunuri” financiare, prin umflarea costurilor serviciilor, în acest caz manopera va fi executată gratuit. „Aceasta a fost convenţia între mine şi senatorul Câmpanu. Dacă el reuşeşte să obţină aceşti bani pentru Şcoală, firma mea nu va percepe nici un ban suplimentar pentru manoperă, în afară de taxele pe care le plătim la stat pentru salariaţii firmei”, ne-a spus Alexa. Firma de instalaţii termico-sanitare va avea nevoie şi de ajutorul unor muncitori în construcţii pentru a finaliza lucrarea. Primarul oraşului cooperează: „Este interesul nostru comun. Vom asigura tot sprijinul necesar”, ne-a spus Ghiorghi Burlacu. Conducerea unităţii de învăţământ salută această iniţiativă. „Această sumă de bani reprezintă o mană cerească pentru noi. În sfârşit, copiii şi cadrele didactice de la şcoala noastră vor putea efectua orele de sport în condiţii civilizate”, ne-a declarat prof. Vanda Moloce, director al Şcolii Generale „Leon Dănăilă”. 


  


9:41 pm Luni, 22 Noiembrie, 2010

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare