Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
SUFLET PENTRU SUFLET si in Bajura. 2100 euro stransi pentru Monica. Ion Hritcu: „A fost surpriza cea mai frumoasa din ultimii ani”

Ansamblul „Stejărelul” din cadrul Clubului Copiilor Darabani a finalizat seria spectacolelor umanitare, în Bajura, acasă la Monica Tanasă, fetiţa de 12 ani care suferă de leucemie acută limfoblastică. În final, dărăbănenii au reuşit să strângă pentru tratamentul Monicăi aproximativ 2100 de euro. Ion Hriţcu, cadru didactic coordonator al Şcolii Bajura, a fost foarte fericit că bajurenii au donat şi ei aproximativ 2900 de lei, dar şi dezamăgit că profesorii şcolii pe care o conduce nu au catadicsit să participe la acest spectacol caritabil.
Joi, artiştii dărăbăneni au poposit la Căminul Cultural din Miorcani unde au fost întâmpinaţi de primarul Viorel Nichiteanu. Edilul şef al comunei Rădăuţi-Prut a donat 200 de lei pentru tratamentul Monicăi Tanasă şi 300 de lei Ansamblului „Stejărelul”. Vineri, dărăbănenii au încheiat seria spectacolelor, la Bajura, acolo unde locuieşte Monica Tanasă. Artiştii dărăbăneni au invitat la ultimele două spectacole şi pe colegii lor din Conceşti care fac parte din Orchestra „Hora”, condusă de profesorul Marius Martinaş şi învăţătorul Lucian Alexandru. MVP-ul spectacolului, solistul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”, Dan Doboş, a tras cortina peste evenimentul artistic umanitar. La spectacolul din Bajura au participat mulţi copii, săteni, învăţătorii claselor primare, dar nu şi profesorii unităţii de învăţământ. Doar prof. de religie Marius Barbacariu, diriginte la clasa Monicăi, a luat parte împreună cu familia la evenimentul caritabil.

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor Monicăi Tanasă, pot face donaţii în contul nr:
20 38 2799 22 3 000 238274
BANKIA MADRID
titular: LAURA CATRUŢĂ
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”