Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Concurs interjudeţean de bătut toaca organizat la Smârdan GALERIE FOTO

În după-amiaza zilei de duminică, 22 Octombrie 2017, în parohia „Pogorârea Sf. Duh” Smârdan, din Protopopiatul Darabani, a avut loc Concursul interjudețean de bătut toaca „Răsună toaca la Smârdan”.

Ajuns la cea de a IV – a ediție, concursul de bătut toaca a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și s-a desfășurat în prezența Pr. Costică Pînzariu, protopop al Protopopiatului Darabani și președintele juriului, al Pr. Constantin Muha, director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, a doamnei profesor de muzică Paula Gavriluță, ca membri ai juriului, și cu implicarea Biroului de cateheză al Protopopiatului Darabani, se precizează într-un comunicat de presă. 

Inițiativa concursului, apărută în urma unei participări la un eveniment similar, precum și mulțumirea adusă de edițiile anterioare, au făcut ca și de această dată, preotul paroh Andrei Silviu Grigore, sprijinit de familie, de oameni de bine și de enoriași, să adune în biserica parohială zeci de copii din parohie și din alte parohii participante, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, care să-l slăvească pe Dumnezeu prin sunet de toacă.Evenimentul programat la orele 16 în biserica parohială a debutat prin cuvântul de bun venit adresat tuturor participanților și a fost deschis de către domnul Parasca Petru, fostul cântăreț al bisericii, ajuns acum la venerabila vârstă de 94 de ani. Participanții au bătut toaca cu priceperea și măiestria izvorâte din experiența, vârsta sau parohia de origine și, în urma jurizării, evaluați conform vârstei, au fost recompensați pentru prestația lor prin diplome, medalii și premii. Întreaga activitate a culminat printr-o agapă servită tuturor participanților, invitaților, membrilor juriului, preoților și profesorilor prezenți, precum și ostenitorilor concursului, desfășurată  la Centrul social „Sf. Prooroc Daniel”, aflat în incinta complexului parohial.Concursul s-a bucurat de prezența participanților sosiți din județul Suceava, din parohiile Rotunda și Dumbrăveni, ambele cu o amplă tradiție dar și cu rezultate remarcabile în bătutul toacei, atât la nivel județean, cât și național. Presărate printre evoluțiile copiilor participanți s-au numărat și momente demonstrative de bătut toaca, executate cu măiestrie de Roman Iustinian,  câștigător a numeroase premii naționale și internaționale, precum și pricesne creștin-ortodoxe, interpretate de Maria Grigore.

„Toaca este o formă de rugăciune adusă lui Dumnezeu, o lucrare care punctează timpul și îndreaptă atenția oamenilor de la cele trecătoare la cele veșnice. De asemenea, ea este o cale pentru ca oamenii să se înalțe spre Dumnezeu și, totodată, să se apropie unii de ceilalți. Toaca este o chemare, adresată tuturor, de la 6 la 94 de ani, care îi face conștienți pe copiii și pe tinerii de astăzi asupra faptului că în lucrurile simple se găsește bucurie multă, pace și o ocazie binecuvântată de a petrece un timp de calitate, ziditor de suflet. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” ne-au transmis organizatorii evenimentului.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  Protopopiatul Darabani
12:39 pm Marti, 24 Octombrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare