Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

M.A.I. lanseaza, in judetul Botosani, campania: “Tu decizi! Voteaza legal!” VIDEO

Peste 1.300 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Botoşani şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării alegerilor parlamentare din 9 decembrie în condiţii de linişte şi legalitate.

Prefectul Costică Macaleţi şi comisarul şef de poliţie, Cristian Cucoreanu, au participat vineri, 16 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani la o conferinţă de presă pentru lansarea campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei în cazul alegerilor pentru Parlamentul României din 9 decembrie.

În judeţul Botoşani, pentru promovarea mesajului campaniei, poliţiştii, jandarmii, pompierii şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului vor distribui, în perioada următoare, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, 10.000 de pliante şi 1.200 de afişe cu mesajul campaniei.

Centrul de Comunicare Judeţean Botoşani reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor de a conştientiza riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză. De la demararea campaniei electorale până în prezent, în judeţul Botoşani, au fost confirmate 6 incidente electorale (din 8 sesizate), fiind aplicate 7 sancţiuni  contravenţionale. 

Cetăţenii trebuie să cunoască faptul că persoana care promite, oferă sau acordă bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Participanţii la campania electorală pot oferi, în perioada campaniei, posibililor alegători obiecte inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri, a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA pentru fiecare articol.

Structurile M.A.I. vor prelua paza celor 420 de secţii de votare existente în judeţul Botoşani în ziua de 08.12.2012, începând cu orele 18:00. Autorităţile de aplicare a legii le recomandă cetăţenilor să sesizeze orice presupusă încălcare a prevederile legislaţiei electorale la numărul unic de urgenţă 112.
Te-ar mai putea interesa si:  alegeri parlamentareMAIIPJ BotoşaniCostică MacaleţiCristian Cucoreanu
9:09 pm Vineri, 16 Noiembrie, 2012

1 Comentarii la “M.A.I. lanseaza, in judetul Botosani, campania: “Tu decizi! Voteaza legal!” VIDEO”

  1. ion spune:

    Cred ca vor sa-l invete pe Cristi Cretu!

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare