Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dărăbănenii au sărbătorit Ziua Naţională cu Taraful de la Herţa şi au depus 3 coroane, în absenţa primarului, la Monumentul Eroilor GALERIE FOTO & VIDEO


Asociaţia „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţa”, condusă de dărăbăneanul Constantin Moroşanu, a organizat la Darabani o manifestare cultural-artistică prilejuită de sărbătorirea a 96 de ani de la Marea Unire, la care au luat parte, printre alţii, deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, Gheorghe Şodrângă, deputat în Consiliul Raional Herţa, profesorii Vasile Adăscăliţei şi Dan Prodan.

Amfitrionul Moroşanu a fost susţinut în organizarea acestui eveniment de către reprezentanţii PNL Darabani, iar profesorul din Teioasa a reuşit să-l înduplece, în final, pe edilul şef al urbei să organizeze această manifestare în Sala de şedinţe a Primăriei. Profesorii Vasile Adăscăliţei şi Dan Prodan au ţinut discursuri ample, legate de principalele borne istorice pe care le-au traversat românii, în timpul cărora unii invitaţi din sală mai clipoceau. „Eu mă opresc aici pentru a nu pune la încercare istorică, seculară, răbdarea d-voastră,…nu pot să închei al meu cuvânt decât urând La mulţi ani de Ziua Naţională a României, românilor oriunde s-ar afla în Europa sau pe Globul pământesc” a spus prof. Prodan.

Gheorghe Şodrângă, pe care Constantin Moroşanu l-a prezentat ca „deputat raional, pădurar verde în origine, un român adevărat care este şi rapsod” a recitat două strofe din poezia pe care a compus-o, „Sunt român al nimănui”. Moroşanu a transmis un mesaj de salut primarilor localităţilor înfrăţite din Republica Moldova şi Ucraina şi a împărţit mai multe diplome de „Român Adevărat”, în special aleşilor prezenţi în sală, dar şi altor dărăbăneni şi invitaţilor din diaspora. Moroşanu a spus despre Relu Cricleviţ că e „viceprimarul PNL”, cu toate că Cricleviţ a sărit în barca PSD-ului. În orice caz, viceprimarul nu era prezent în sală, ca să-şi ridice diploma.Corneliu Aroşoaie a încercat să explice prezenţa destul de discretă la acest eveniment. „A fost o necorelare între d-l preşedinte al Asociaţiei (n.r.-Constantin Moroşanu), Primărie şi Consiliul Local şi practic astăzi ar fi trebuit ca în această sală să fie mult mai mulţi, pentru că nu putem să spunem că noi reprezentăm populaţia Darabaniului care este mult mai numeroasă. Dacă până acum noi am avut colaborarea perfectă, de data aceasta d-l Moroşanu făcuse deja invitaţia, noi eram deplasaţi în alte zone, ne cerem scuze că nu a ieşit aşa cum ne-am dorit…La mulţi ani Darabani, La mulţi ani România, să ne întâlnim sănătoşi” a spus Aroşoaie, care şi-a manifestat dorinţa ca la Darabani să fi fost prezenţi mai mulţi parlamentari, fiind completat de Şoptică: „Aveţi unul şi bun”.Deputatul liberal Costel Şoptică a încercat să destindă atmosfera: „Fraţi români, de aici sau de oriunde aţi fi, La mulţi ani! Haideţi să zâmbim puţin, să ne bucurăm de această zi şi să lăsăm frunţile încruntate pentru alte perioade sau vremuri, dar sperăm să nu fie cazul….Vă rog ca împreună să păstrăm acest sentiment al unităţii naţionale şi să-l ducem mai departe, chiar în eternitate”. Parlamentarul a mai precizat că l-a însoţit de curând pe noul  preşedinte al României, Klaus Iohannis, la Chişinău.În final, cei prezenţi au asistat la un recital de muzică populară oferit de Taraful de la Herţa. Reprezentanţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, ai Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţa” şi PNL Darabani au depus câte o coroană de flori la Monumentul Eroilor din apropierea Primăriei oraşului. Slujba de pomenire a eroilor neamului a fost oficiată aici de preotul care are parohie în Viişoara Mică, Lucian Cojocariu. Primarul Corneliu Aroşoaie nu a fost prezent la slujbă şi depunerea de coroane, nici măcar viceprimarul Relu Cricleviţ, pe care Moroşanu l-a căutat insistent, dar fără succes. Doar consilierul PSD, Galia Hrimiuc, a cutezat să fie prezentă la acest moment al manifestărilor Marii Uniri. În final, toată lumea a fost invitată la restaurant, dar nici aici nu a călcat picior de PSD-ist.

VIDEO


Click pe prima fotografie pentru a viziona peste 30 de imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieConstantin MoroşanuZiua NaţionalăRelu CriclevitZiua Nationala a RomanieiAsociația „Prietenii BasarabieiVasile AdascaliteiDan ProdanGheorghe Sodranga
10:17 pm Luni, 01 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare