Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un dărăbănean supranumit „hackerul alb” uimeşte lumea IT-uluiÎn spatele uneia dintre cele mai mari conferințe de securitate informatică și hacking, DefCamp, se află un „hacker alb” de 23 de ani, scrie Forbes.ro. Este vorba despre Andrei Avădănei, originar din Darabani.
   
Nu mai este de mult timp un lucru nou faptul că românii au abilități în securitatea informatică și hacking. Andrei Avădănei este exemplul perfect. A lansat conferința  de securitate informatică și hacking, DefCamp, a inițiat dezvoltarea Asociației Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), iar anul trecut a pus bazele Bit Sentinel împreună cu Alexandru Andrei. Acestea sunt doar câteva dintre performanțele tânărului de 23 de ani.

Andrei Avădănei a absolvit Colegiul Mihai Eminescu din Botoșani, „perioadă frumoasă și activă”, așa cum o descrie tânărul, în care a participat la mai mult de 50 de concursuri naționale și internaționale de algoritmică și dezvoltare de produse software, în urma cărora s-a plasat pe poziții fruntașe. În prezent, tânărul este student al Universității Titu Maiorescu din București și proaspăt certiciat ca Offensive Security Certified Expert (OSCE), una dintre cele mai dificile atestări ale cunoștințelor tehnice din domeniul securității cibernetice recunoscute la nivel global.

Anul 2009 a fost cel în care pasiunea sa pentru IT s-a extins de la olimpiadele la care participa în liceu, la dezvoltarea mai multor proiecte în acest domeniu. Astfel, a lansat platforma online Worldit, dedicată altor persoane care îi împărtășesc pasiunea pentru IT. Despre acest blog, Andrei spune că la un moment a ajuns să aibă mai mult de 100.000 de cititori lunar și i-a pemis să experimenteze și să înțeleagă mai bine ce înseamnă promovarea online și conceptul social media. Astăzi, blogul nu mai este activ. „Încerc să-mi redirecționez timpul pentru a crește conferința anuală DefCamp, dar și Bit Sentinel”, explică tânărul.

VEZI şi: Un darabanean expert in securitate cibernetica la ROMANIA TE IUBESC

DefCamp a fost lansată tot în 2009. În acel an, comunitățile online de securitate cibernetică începeau să stabilească tot mai des întâlniri în offline. „Ideea de a ne aduna la evenimente în care să povestim din experiență a fost naturală având în vedere că la momentul respectiv în Romania nu exista nimic specific și coerent în acest sens, iar conferințele din străinătate depășeau cu mult bugetele unor tineri de 16-20 de ani. Practic, am răspuns pozitiv unei nevoi evidente de a oferi un mediu propice pasionaților de securitate informatică”, explică Andrei Avădănei. Prima ediție a conferinței DefCamp a fost în Bran, unde au participat aproximativ 60 de persoane. Următoarea ediție a continuat la Iași, pentru ca ulterior evenimentul să se stabilească în București. Anul acesta, conferința a ajuns la cea de-a șaptea ediție, iar anul trecut a reușit să adune aproape 900 de participanți din peste 30 de țări.Implicarea lui Andrei în domeniul IT nu s-a oprit aici. În 2011, a inițiat dezvoltarea Asociației Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din Românoa (CCSIR), o organizație non-guvernamentală care desfășoară activități specifice domeniului securității cibernetice.  Tot în acea perioadă, Andrei a obținut porecla „hackerul alb”. În România, încă nu se cunoșteau foarte bine diferențele dintre infractorii cibernetici și specialiștii în securitate cibernetică, cum este Andrei. Pe atunci, toți erau cunoscuți drept „hackeri”. În acest sens, specialiștii au hotărât să ofere explicații . „Am folosit denumirea de «black hat hacker» pentru infractori și «white hat hacker» pentru specialiști. De aici și până la „hackerul alb”, a rămas doar adaptarea termenului în limba română”, spune tânărul.

În 2015, Andrei Avădănei a mai lansat un proiect, Bit Sentinel, împreună cu un coleg, Alexandru Andrei. Compania este specializată doar pe nișa în care cei doi excelează, pentru a livra produse și servicii de calitate. Anul trecut, au lansat un serviciu gratuit, RO Hacked, „registrul atacurilor cibernetice din România”. Proiectul urmărește și anunță site-urile din România care sunt victimele unui atac cibernetic. Planurile de viitor sunt multe. În timp ce consolidează poziția DefCamp la nivel internațional, și experimentează lansarea unor produse de securitate cibernetică la costuri ușor de acoperit, Andrei Avădănei și echipa sa vor lansa în curând Fendly.io, „un serviciu online prin prin intermediul căruia orice companie va putea identifica vulnerabilățile cu doar cateva click-uri. Vom elimina costurile și cunoștințele necesare pentru a utiliza, întreține și interpreta rezultatele acestor soluții de securitate […]”, explică tânărul.

Inițiator DefCamp

Chiar dacă are doar 23 de ani, Andrei Avădănei are deja o vastă experiență în domeniul IT. A pus bazele conferinței de securitate informatică și hacking DefCamp, cu aproape 900 de participanți în 2015, a inițiat dezvoltarea Asociației Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România și a înființat proiectul  Bit Sentinel.
Sursa: Forbes.ro

Citiţi şi: Andrei Avadanei, medalie de aur la Campionatul Mondial InfomatrixTe-ar mai putea interesa si:  Andrei AvadaneiITDefCampBit SentinelCCSIRRO HackedFendly.ioWorldit
7:24 pm Marti, 14 Iunie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare