Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un dărăbănean impresionează prin gestul făcut faţă de o persoană fără adăpost FOTO & VIDEOIonuț Ilie Negru, un dărăbănean care locuiește și muncește de foarte mulți ani în Italia a făcut duminică seară un gest impresionant.  Tânărul a găsit în scara blocului dârdîind de frig un băiat, pe care l-a luat la el acasă şi i-a dat de mâncare.  „Fernando de Darabani” a făcut baie şi a dormit în patul său. Ionuţ face un apel la cei care ar putea să-i întindă o mână de ajutor lui Gabriel-Remus Şipurel, alias „Fernando de Darabani”, care a crescut la Casa de Copii din Dorohoi.Tânărul care bate străzile din Darabani, oraşul care a devenit casă şi masă pentru el, este originar din Vatra (Hudeşti), iar după ce a ajuns la vârsta majoratului a fost nevoit să părăsescă Casa de Copii din Dorohoi, unde a crescut. Fernando povesteşte că datorită stărilor conflictuale nu poate locui cu mama sa în comuna Hudeşti, şi a venit de aproximativ doi ani în Darabani, unde a fost de multe ori batjocorit, dar totuşi doreşte să se stabilească şi să muncească aici. Duminică seară, în timp ce se întorcea acasă, Ionuţ Negru a găsit în scara blocului acest tânăr care dormea pe ciment, în condiţile în care termometrele indicau multe grade cu minus la Darabani. După ce a stat câteva minute de vorbă cu băiatul fără adăpost, întrebându-l de ce a ajuns în situația asta, impresionat, Ionuț l-a luat pe acesta la el în casă. I-a oferit de mâncare, posibilitatea de a face un duș și l-a culcat în patul său două nopți. Gestul lui Ionuț, care a postat pe o rețea de socializare fimulețe cum l-a găsit și cum l-a ajutat pe tânărul fără adăpost, a atras aprecieri din partea a sute de dărăbăneni.

Toţi râd de mine, nu am făcut la nimeni rău, nu sunt nebun”

„Mă văd oleacă mai aşa, toţi îşi bat joc de mine, nu mă lasă în pace, şi poliţia, toţi îşi bat joc de mine, s-au luat de mine, nu mă lasă în pace, toţi îs mafioţi, altul dă vina pe mine şi nu-i adevărat…Toţi râd de mine, nu am făcut la nimeni rău, nu sunt nebun” spune băiatul, care doarme pe unde apucă, în una din postările lui Ionuţ.

Tânărul nici nu visează în prezent la o locuinţă şi se mulţumeşte să cerşească câte un leu, câte 2 lei, câte 5 lei de la fiecare trecător. Acesta spune că mama sa „a făcut afaceri”, profitând de el, afirmând că nu are nici un fel de ajutor social, cel puţin la el nu ajunge nici un ban de la statul român.„Un gest foarte mic, pe care putea să-l facă oricine”

Ionuţ Ilie Negru este extrem de modest şi consideră gestul său unul normal, cu toate că mulţi dintre noi poate am fi trecut grăbiţi pe lângă un om al străzii pe care îl vedem în scara blocului. „Un gest foarte mic, pe care putea să-l facă oricine. M-am gândit să fac publice acele imagini, poate îşi mai face milă cineva, îl mai ia să doarmă undeva. În seara asta mi-a promis un prieten că va dormi la el. M-a mai sunat unul , altul, care mi-au spus că-l vor ajuta, dar vorbe deocamdată. Când poţi, trebuie să ajuţi o persoană, şi când nu poţi, dar mai ales când poţi. Mi s-a făcut rău când l-am văzut, eu nu mai puteam de frig venind de la maşină până la uşă. Dacă îl lăsam acolo şi se întâmpla ceva cu el până a doua zi, mă simţeam eu vinovat” a spus Ionuţ Ilie Negru pentru Darabaneni.ro.

„Am auzit vorbe pe la unul pe la altul, că nu ar trebui să mă bag, ar trebui să-l las în pace, că s-ar putea lega autorităţile de mine, dar nu ştiu în ce sens şi ce mi-ar putea face mie autorităţile?” ne-a mai mărturisit dărăbăneanul cu suflet mare. Darabaneni.ro a discutat cu copilul rătăcitor care mânca astăzi un iaurt în piaţa friguroasă a oraşului. Ne-a relatat încă o dată drama prin care trece VIDEO:„M-am gândit să-i iau o cameră undeva unde să stea în chirie măcar pe timp de iarnă”, ne-a mai spus Ionuţ Ilie Negru, care este plecat în Italia de aproximativ 15 ani şi în prezent locuieşte la Milano. Tânărul îşi manifestă disponibilitatea în continuare să-l ajute pe copilul de pe străzile Darabaniului, Ionuţ urmând să plece din ţară duminică. Rămâne de văzut dacă noi avem capacitatea de a prelua din puterea exemplului său. De fapt, să învăţăm să fim oameni. (Lucian BĂLĂUCĂ, Alexandru AIOANEI, Răzvan BORDEIANU)
Te-ar mai putea interesa si:  DarabaniHudestidarabaneniIonut Ilie NegruFernando de DarabaniVatra
10:18 pm Marti, 05 Ianuarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare