Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DURERILE NASTERII unei noi echipe de fotbal la Darabani VEZI opiniile pro si contraOmul de afaceri dărăbănean, Dumitru Dănilă, preşedintele clubului sportiv sucevean “AS Caşuba şi Găluşcă” a înaintat săptămâna trecută către Primăria Darabani o cerere în vederea utilizării Stadionul Orăşenesc Darabani 6 ore pe săptămână pentru o nouă echipă de fotbal care să evolueze în Liga a V-a din campionatul judeţean botoşănean. Solicitarea lui Dănilă a fost analizată în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local (CL). 8 aleşi au fost pentru, 5 consilieri s-au abţinut, iar Ionel Nenişcă a fost împotrivă.

Viitoarea echipă de fotbal din Darabani ar urma să fie formată în special din jucători tineri şi foarte tineri şi va fi susţinută şi de ing. Gelu Dragotă, fostul preşedinte al CS Darabani. “Dorim să înscriem în Campionatul Judeţean de fotbal o echipă, unde cei mai mari şi buni copii din Darabani care sunt înscrişi la şcoala noastră să poată evolua. Acest demers al şcolii noastre de fotbal este şi în sprijinul sportului dărăbănean, al fotbalului în special, deoarece cei mai buni copii pot evolua mai apoi în echipa oraşului sprijinită de Consiliul Local şi Primăria Darabani. În speranţa soluţionării favorabile a acestui demers, aşteptăm răspunsul d-voastră şi condiţiile aferente” se menţionează în cererea lui Dumitru Dănilă.

Consilierul social-democrat Ionel Nenişcă a precizat că votul său negativ s-a bazat pe insuficienta comunicare între solicitanţi şi administraţia publică locală, respectiv diriguitorii Bazei sportive a oraşului. “Nu s-a discutat cu primarul oraşului, nici cu preşedintele echipei, să vedem care sunt condiţiile pentru a întreţine terenul, pentru a fi udat, pentru a tunde iarba. Acum e uşor, ei intră pe teren şi gazonul este foarte bun. Dacă seceta persistă două luni de zile, terenul ajunge de izbelişte. Nimeni nu este contra, dar este vorba de un club privat care deţine aceşti juniori, ei nu aparţin oraşului Darabani. Ei au venit cu o propunere. Şi eu pot să vin cu o propunere că în Sala de şedinţe a Primăriei, când nu se ţin şedinţe să deschid un bar şi hai să voteze CL. Sunt 2-3-4 oameni care se ocupă de terenul de fotbal şi trebuie discutat cu ei înainte de a supune votării în CL. Dacă ferească D-zeu se accidentează un copil acolo, nu sunt traşi la răspundere cei care se ocupă de stadion? Au venit cu o hârtie precum că sunt copiii noştri şi să le dăm voie să se antreneze şi să joace, dar CL cu ce rămâne după aceea? A interesat pe cineva cât s-a cheltuit pentru refacerea acestui gazon care se prezintă atât de bine acum? Aceste lucruri trebuie discutate. Dacă vrei să foloseşti stadionul trebuie să vii cu ceva plus pentru acesta, pentru Darabani. Această echipă nu este a oraşului Darabani, ei antrenează jucătorii şi apoi îi vând. Nimeni nu este contra, dar trebuie să vedem exact care ar fi contribuţia lor pentru întreţinerea acestei Baze sportive pentru că nu s-a specificat nimic în acest sens, nu s-a prezentat un proiect concret” a declarat pentru Darabaneni.ro, Nenişcă.Totuşi consilierul local speră ca părţile implicate în acest proiect să ajungă la un acord, după ce se pun pe hârtie condiţiile în care se va utiliza Stadionul Orăşenesc. “S-a dat un acord de principiu, nu a fost un proiect de HCL. Această cerere nici nu trebuia votată în şedinţă de CL” a fost de părere viceprimarul Relu Cricleviţ, care este şi vicepreşedintele CS Darabani.

Dumitru Dănilă ar urma să aibă o discuţie în acest sens cu primarul Corneliu Aroşoaie, dar este pesimist şi crede că sunt doar 10% şanse ca oraşul Darabani să fie reprezentat de două echipe de fotbal în campionatul judeţean care începe în luna august. “M-am săturat. Cred că ar trebui să-mi văd eu de treaba mea. Parcă până acum Darabaniul ar fi dat jucători la Divizia A şi echipa naţională. Am specificat în cerere că nu voi conturba programul echipei fanion a oraşului. Acolo sunt specialişti care se ocupă de gazon, nu trebuia să stabilesc eu aceste condiţii. Sigur că vom contribui şi noi la întreţinerea Bazei sportive, nu am cerut în viaţa mea nimic de la nimeni degeaba, nu am cerut niciodată nimic de la Primărie. După ce CL îşi dă acordul dacă am dreptul să folosesc o proprietate a oraşului, apoi se stabilesc termenii şi condiţiile în care pot folosi această proprietate, ca în cazul unui contract comercial. Ca la o licitaţie în care te duci şi plăteşti caietul de sarcini, prima dată. M-am săturat să fiu la cheremul altora. Vreau să fiu tratat omeneşte. Eu am vrut să fac ceva bun pentru acest oraş, dar se pare că nu se doreşte acest lucru” a spus Dumitru Dănilă.

Vasile Floria, preşedintele CS Darabani, a precizat că nu a fost informat despre acest subiect. “Nu ştiu nimic despre această cerere, care cred că s-a făcut tacit”. Dacă părţile implicate se vor înţelege, termenul limită de înscriere al viitoarei echipe de fotbal în campionatul judeţean este 1 august. “Dacă vor să înscrie o echipă de fotbal în Liga a V-a, dărăbănenii trebuie să se grăbească pentru că în 3 august noi am programat tragerea la sorţi a programului competiţional la Ligile a IV-a şi a V-a” a declarat pentru Darabaneni.ro, Mihai Calistru, preşedintele AJF Botoşani. 

Citiţi pe aceeaşi temă:
Baza sportiva, un vis care poate deveni realitate pentru darabaneni
Casuba si Galusca vor sa infiinteze scoala privata de fotbal si la Darabani
Te-ar mai putea interesa si:  CS DarabaniVasile FloriaScoala de fotbal „Caşuba şi Găluşcă”Dumitru DănilăIonel NenişcăMihai CalistruGelu Dragota
4:04 pm Luni, 29 Iulie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare