Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Muzica buna cu mult rock la Zilele Nordului. VEZI trupele care au confirmat participarea la festivalul darabanean10 formații au confirmat iar cinci sunt așteptate să spună da participării la Festivalul Zilele Nordului organizat de Asociaţia Nord la Darabani, în perioada 8-10 august. Până acum Vița de Vie este cel mai sonor nume, dar organizatorii afirmă că sunt în discuții cu încă două formații de calibru care să încheie zilele de sâmbătă și duminică.

Chiar dacă nu este doar un festival muzical, la Zilele Nordului muzica va fi elementul definitoriu. Nu mai puțin de 10 formații au confirmat până acum participarea, iar organizatorii declară că sunt în negocieri cu încă cinci. Dintre acestea două vor fi capul de afiș pentru zilele de sâmbătă și duminică. Numele acestora vor fi date publicității doar atunci când participarea lor va fi sigură. Este deja cunoscut faptul că ziua de vineri se va încheia pe acordurile pieselor  cunoscutei formații Vița de Vie. Pe lângă aceștia, pe scena Zilelor Nordului vor mai evolua Phinoles, The Brad Pits, Outstorm, Pretty Visitors, N.O.R., Toy Machinesc, Kryptonite Sparks, dar și basarabenii de la Veriga sau tânăra formație locală Xenon. De altfel, fanii muzicii rock vor fi răsfățați în cadrula acestui festival, cele mai multe formații prezente revendicându-se de la acest gen de muzică.

Organizarea festivalului presupune mult efort, interes din partea autorităților dar și o infrastructură necesară. Organizatorii declară că instituțiile administrative au fost receptive și se implică activ în organizarea evenimentului. Membrii Asociaţiei Nord speră ca cele două-trei pensiuni din oraș să facă față numărului de artiști, ținând cont că aceștia vor veni în ziua concertului și vor pleca a doua zi. „Prima ediție este un test pentru toată lumea” spun organizatorii, care speră ca de la an la an să adune alături de ei parteneri mai potenți financiar și astfel să reușească să aducă la Darabani artiștii cei mai consacrați. Primul eveniment din cadrul Festivalului va fi workshop-ul pentru amenjarea poienii de la Patru Stejari, de pe 14 iulie. Oamenii de afaceri Gheorghe Caba și Ionel Gheorghiciuc au promis că vor sprijini această manifestare inclusiv prin repararea drumului de acces în zonă. Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii. Pe lângă multă muzică bună, vor fi o multitudine de alte activități culturale, teatru, film, lansări de carte, workshop-uri. Pentru prima ediţie am fost limitaţi în a invita formații foarte cunoscute din lipsă de fonduri, iar cei mai mulți au venit pentru că au considerat acest festival ca având un mare potențial iar ei sunt tineri, în afirmare. Sperăm ca la anul să avem de partea noastră și alți parteneri care să suțină festivalul financiar și să aducem  și nume mai sonore. Până la urmă doar așa vom putea aduce turiști și oameni din zonă și chiar din restul țării. Festivalul este și un test pentru noi, nu știm cum vor reacționa locuitorii  din zonă, dar sperăm să se bucure alături de noi. Ca și logistică ne vom descurca cu pensiunile din oraș, pentru că artiștii vor veni în seara spectacolului și vor pleca a doua zi. Pentru turiști am pregătit zona de camping. Este o primă ediție și Asociatia Nord tocmai asta își propune, să revitalizeze și să promoveze partea de nord a țării. Darabaniul  are nevoie de astfel de activități și ne bucurăm că putem fi de folos cu experiența și dăruirea noastră”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Alexandru Teișanu, unul dintre organizatori. 

Te-ar mai putea interesa si:  DarabaniXenonAlexandru TeisanuAsociatia NordZilele NorduluiVita de VieKryptonite Sparks
11:02 am Vineri, 27 Iunie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare