Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Copiii din Rădăuţi-Prut şi Miorcani au redat viaţă eroilor Micii Uniri „Trebuie să fim mândri că suntem români” GALERIE FOTO


„După 157 de ani de când Al. I. Cuza a fost ales domnitor al celor două Principate Române, ziua de 24 ianuarie ne face, de fiecare dată, să retrăim, cel puţin la nivelde poveste, paşii făcuţi de strămoşii noştri pentru ceea ce înseamnă astăzi România. De aceea trebuie să ne aducem mereu aminte de eroii noştri şi să-i omagiem cum se cuvine” ne-a comunicat Cristina-Luminiţa Ceică, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Rădăuţi-Prut.

„Trebuie să fim mândri că suntem români şi trebuie să fim mândri de istoria
noastră. Ziua de 24 ianuarie este un moment emoţionant pentru noi, românii, pentru că, prin alegerea lui Cuza ca domn al Principatelor Unite Române, am reuşit să ştergem hotarul ce despărţea cele două ţări, aşa cum spune cântecul: ,,Vin la Milcov cu grăbire/ Să-l secam dintr-o sorbire” ne-a mai precizat cadrul didactic   

Mica Unire a fost omagiată cu multe emoţii de către elevii Şcolilor Rădăuti-Prut şi Miorcani. Sub îndrumarea prof. Cristina-Luminiţa Ceică, copiii celor două şcoli au scos în evidenţă importanţa acestui eveniment istoric prin realizarea de desene, referate, prezentări power-point dar, mai ales, dând viaţă personajelor celor două scenete: ,,Moş Ion Roată şi Unirea” şi ,,Cuza şi Unirea”.

Sceneta ,,Moş Ion Roată şi Unirea” a fost jucată de catre elevii clasei a VI-a
Miorcani: Caruceru Emanuela, Capra Raluca, Negru Madalin, Miorcaneanu Mihaela,
Crihan Oana, Prodan Camelia, Bechean Izabela şi Lungu Madalina, iar sceneta ,,Cuza şi Unirea” a fost jucată de către elevii clasei a VIII-a Rădăuţi-Prut: Tanta Adelina, Danila Ana-Maria, Roznov Mioara, Puscasu Octavian, Pricope Iulian, Breha Camelia, Covas Sorina, Andries Marius, Chiscari Samuel, Vieriu Denisia şi Smochina Loretta.

Micii actori au intrat în pielea personajelor dând dovadă de talent şi patriotism. Publicul, format din elevi, părinţi, cadre didactice, au savurat scenetele, iar la final cu toţii au jucat şi cântat ,,Hora Unirii”.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
 
Te-ar mai putea interesa si:  Mica UnireScoala Gimnaziala nr. 1 Radauti PrutCristina Luminita Ceica
2:57 pm Sambata, 23 Ianuarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare