Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Tabăra din Pridvorul satului Horodiştea cu vânătoare de comori, fotbal, dans şi rugăciune GALERIE FOTO

Parohia Horodiștea, cea mai nordică localitatea din țară, organizează şi anul acesta, în perioada14.07. 2015 – 19.07.2015, cea de-a IV- a ediție a Taberei din Pridvorul satului.

În această tabără au mers copiii din parohie cu vârste cuprinse între 6-17 ani care dorm şi mănâncă acasă, iar în restul zilei participă la activitățile desfășurate la biserică şi şcoală. În funcţie de vârstă, copiii sunt împărțiți în 4 ateliere: literar-religios, sportiv, dans şi atelier de bătut toaca. Copiii participă, prin rotație, la activitățile specifice fiecărui atelier. Acestea sunt coordonate de preotul paroh și preoteasă împreună cu patru animatori care au acumulat experiența edițiilor trecute.

Fiecare zi de tabără începe cu rugăciunea de dimineață la biserică, urmată de o oră de
cateheză având teme religioase precum „Ce este Biserica”, „Rolul tinerilor în biserică”, „Cum să ne rugăm”, „Tinerii și provocările lumii modern”, „Despre Sfânta Liturghie”. Copiii citesc rugăciuni, cântă pricesne și participă cu întrebări în cadrul catehezei. La sfârșitul programului, ei merg din nou la biserică pentru citirea rugăciunilor de seară.

„În cadrul atelierului literar-religios copiii învață pricesne și cîntece populare, cântă la orgă, colorează, citesc texte literare și religioase, participă la discuții tematice specifice vârstei lor, realizează colaje și participă la jocuri de socializare. Scopul activităților este de a-i determina pe copiii să se joace împreună, să socializeze și să se implice cu plăcere în activitățile Bisericii” ne-a mărturisit pr. Ciprian Dumitru Muraru.

 

Copiii au program de vizionare filme religioase și poartă apoi discuții pe această temă. În atelierul sportiv copiii joacă fotbal, tenis de masă, tenis de picior, baschet, volei,mers pe sfoară, organizându-se competiții sportive în aer liber.

„Pentru desfăsurarea activităților, parohia noastră a achiziționat de-a lungul timpului următoarele materiale: masă de ping-pong, mingi de fotbal, volei și tenis, coş de baschet, file tenis de picior, videoproiector, orgă. În cadrul atelierului de dans copiii învață dans modern și popular, fac karaoke, dans sportiv” a mai spus preotul Muraru

În atelierul de bătut toaca, unul dintre animatori, absolvent al Seminarului teologic, îi învață pe copii să bată toaca. Sunt organizate drumeții la Casa Memorială a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, aflată la 1 km de parohia Horodiștea, la biserica Înălțarea Domnului din Slobozia, una din cele mai vechi biserici din Protopopiatul Darabani.„Tinerii, până a fi viitorul Bisericii, trebuie mai întâi să fie prezentul ei”
 


Sâmbătă, în penultima zi a taberei, se organizează Vânătoarea de comori, activitate în care participanţii caută dulciurile oferite ca răsplată pentru implicarea în activităţile taberei. Aceştia primesc şi colăcei donaţi de brutăria „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” a Protopopiatului Darabani. După orele 21:00 va fi organizat un foc de tabără pe terenul de sport al şcolii la care participă copiii, dar şi părinţii acestora. Se vor viziona la videoproiector poze din timpul taberei şi se vor încinge hore în jurul focului. Copiii vor cânta muzică populară şi pricesnele învăţate în tabără, iar câteva credincioase vor servi copiilor sărmăluţe, prăjituri şi suc.

Duminică, 19 iulie, întreaga tabără participă la Sfânta Liturghie, la biserica parohiei, unde se vor împărtăşi cu Sfintele Taine. La orele 11:00 este programat un pelerinaj la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Eşanca pentru a participa la sfinţirea ansamblului mănăstiresc, care va fi săvârşită de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prilej cu care organizatorii nădăjduiesc să primească şi o arhierească binecuvântare, ca o încununare a activităţilor desfăşurate în această săptămână.

„Până astăzi, în timpul taberei, copiii au legat prietenii noi, s-au simţit mai aproape de Dumnezeu şi, după cum au declarat, au învăţat să se roage, să aibă răbdare şi să fie mai buni cu ceilalţi. În ciuda oboselii aşternute spre seară, ei au aşteptat cu bucurie şi entuziasm fiecare zi de tabără şi întâlnirea cu animatorii. Organizatorii nădăjduiesc ca prin această tabără să ţină pe tineri aproape de Biserică, să-i implice activ în viaţa Bisericii, pentru ca atunci când vor creşte şi se vor confrunta poate cu o criză de identitate sau de credinţă să-şi aducă aminte că au fost aproape de părintele şi de Biserica lor; să simtă că locul lor este în Bi¬serică aproape de Hristos. Tinerii, până a fi viitorul Bisericii, trebuie mai întâi să fie prezentul ei” a conchis pr. Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Horodiştea, Ciprian Dumitru Muraru.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  HorodişteaProtopopiatul Darabanipr. Ciprian Dumitru MuraruTabara din pridvorul satului
1:13 am Sambata, 18 Iulie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare