Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabanean de 103 ani sarbatorit cu prefectul judetului si ofiteri botosaneni FOTOPlutonierul adjutant în retragere, Vasile Adascălului, a împlinit în data de 9 aprilie 103 ani, venerabila vârstă fiind sărbătorită împreună cu prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, şi câţiva ofiţeri botoşăneni. Adascălului a fost cântăreţ bisericesc mai mult de jumătate de secol la Biserica Sf. Nicolae din Darabani.

O viaţă dedicată bisericii, patriei şi familiei a adăugat ieri un an în plus, ajungând să numere 103 ani. Vasile T Adascălului, născut în Horodiştea pe 9 aprilie 1911, a fost curier în timpul Celui de-al II-lea Război Mondial, având aşadar o misiune deosebit de importantă şi periculoasă, în acelaşi timp. A scăpat cu bine de ploile de gloanţe şi schije putând, după război, să-şi reia pasiunea şi profesia de cântăreţ bisericesc. Până la 88 de ani a cântat la una dintre bisericile din Darabani, iar acum locuieşte la una din cele două fete ale sale, în municipiul Botoşani” se arată într-un comunicat emis de Instituţia Prefectului.

Vasile Adascălului a sărbătorit 103 ani lângă Costică Macaleţi, prefectul judeţului, generalul de brigadă Gheorghe Prăjinaru, comandantul U.M. 01189, lt. col. Petru Gagu, lt. Col. Dănuţ Rusu, şeful statului major CMJ, dar şi lângă părintele Garnizoanei, părintele Ştefan Grădinaru. Cum nu se putea altfel, musafirii au adus cu ei cadouri ce au sporit emoţiile veteranului de război. O icoană sfinţită, un drapel al ţării, o emblemă de onoare a Armatei Române, un baston cu tricolor, diplome de onoare şi chiar şi o sumă de bani oferită de asociaţia veteranilor.

„Sunteţi icoana vie a eroilor patriei”
 


Îmi este inima plină de bucurie”, a spus bătrânul războinic, printre lacrimi, iar la „avertismentul” prefectului Costică Macaleţi cum că „vom veni şi la anul”, Vasile Adascălului a răspuns: „eu cred că aşa va fi, pentru că anul trecut mi-aţi spus că veniţi în 2014 şi iată că aţi venit”. Sărbătoritul are 3 nepoţi şi 2 strănepoţi de care vorbeşte cu  mândrie, explicând că sunt doctori şi masteranzi. Despre secretul vârstei sale înaintate este inutil să-l întrebi pe plutonierul de 103 ani, dată fiind pasiunea sa pentru biserică şi credinţa în Dumnezeu. Aplecarea către cele sfinte a fost nu doar a lui ci şi a soţiei sale, aceasta fiind verişoară dreaptă a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.Sunteţi icoana vie a eroilor patriei, aţi suportat cu tărie urgiile războiului şi necazurile vieţii. Vă adresez urări de viaţă îndelungată şi La Mulţi Ani!”, a fost mesajul rostit de un alt veteran, apropiat de vârsta sărbătoritului, generalul Prăjinaru. „Un cântăreţ şi un slujitor foarte bun, care cunoştea bine muzica psaltică” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. protopop Constantin Pînzariu. Vasile Adascălului a studiat la Şcoala de cântăreţi din cadrul Seminarului Mănăstirii Neamţ.Citiţi şi:
Jandarm de 101 ani din Hudesti felicitat de sefii IJJ si primarul Viorel Atomei FOTO & VIDEOTe-ar mai putea interesa si:  Costică MacaleţiBiserica Sf. NicolaeConstantin PinzariuVasile AdascaluluiGheorghe PrajinaruPetru GaguDanut RusuStefan Gradinaru
12:29 pm Joi, 10 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare