Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Moş Crăciun A SOSIT... la grădiniţele dărăbănene


Luna decembrie constituie cea mai aglomerată perioadă a anului pentru grădiniţele dărăbănene. Copiii, părinţii şi cadrele didactice sunt angrenaţi laolaltă în pregătirile legate de evenimentele care se succed în această lună: Ziua Naţională a României, sosirea Moşului Nicolae şi culminând cu Sărbătoarea Crăciunului. Dacă mitul bătrânului Moş reuşeşte încă, să topească chiar şi cele mai îngheţate inimi, cum oare este văzut Crăciunul prin ochii inocenţi ai acestor copii? A încercat să ne răspundă la această întrebare educatoarea Zîna Andronic, directoarea Grădiniţei nr. 2 din Darabani.

 „La vârsta preşcolară sunt destul de  greu de înţeles evenimentele legate de Sărbătoarea de Crăciun sau Boboteaza. Noi, educatoarele, încercăm să  le transmitem copiilor obiceiurile şi datinile, aşa cum le-am moştenit din moşi strămoşi. Când bat la porţile sufletului Sfintele Sărbători, ne bucurăm împreună cu copiii şi scoatem din comoara inimii şi din lada de zestre a neamului românesc cântecul, jocul şi costumul popular. Prin tot ceea ce facem la grădiniţă, încercăm să-i învăţăm pe copii să preţuiască şi să respecte tradiţiile în care s-au născut, să le sădim în suflet aceste elemente definitorii ale identităţii neamului românesc, fără de care nu am mai putea şti de unde venim şi cine suntem noi, românii, pe acest pământ“, ne-a declarat Zîna Andronic. Serbările de iarnă au debutat la Grădiniţa nr. 2 din Darabani săptămâna trecută şi s-au derulat şi pe parcursul acestei săptămâni. În ciuda crizei, Moşul a fost destul de darnic şi anul acesta. Micuţii care frecventează această unitate de învăţământ au pregătit momente artistice deosebite, delectând audienţa formată din părinţi, bunici şi alte rude sau prieteni. Primii au urcat pe scenă, grupa mică(Puişorii), coordonaţi de educatoarea Zîna Andronic, fiind urmaţi de micuţii de la grupa mijlocie(Boboceii, foto stânga), conduşi de educatoarea Violeta Zelinsche. Copiii de la grupa mare, Fluturaşii educatoarei Florica Strahotin şi Buburuzele Doiniţei Cute au trăit cele mai intense emoţii, deoarece Moşul s-a lăsat aşteptat, până în ultimile zile dinaintea vacanţei. Preşcolarii nu au fost copleşiţi de emoţiile specifice vârstei, reuşind să ofere publicului un spectacol de neuitat. S-au cântat colinde, s-au recitat poezii, iar sosirea Moşului a fost întâmpinată cu urale, de către copiii. Cel mai complex spectacol a fost oferit de grupa pregătitoare(Floricelele) educatoarei Viorica Culică. Micuţii s-au comportat ca nişte artişti adevăraţi la prezentarea episoadelor “Iarna, bine ai venit!”,  “Naşterea Domnului Iisus Hristos” şi “Vine, vine , Moş Crăciun!”  La sfârşitul programului artistic, Moşul a împărţit daruri tuturor copiilor. În aceste zile, preşcolarii se pregătesc asiduu pentru programul artistic pe care îl vor oferi dărăbănenilor în data de 30 decembrie, la sediul Primăriei din localitate. Colectivul Grădiniţei nr. 2 Darabani a dorit să transmită pe această cale părinţilor, bunicilor şi tuturor celor care contribuie neobosit la creşterea şi educarea copiilor, sărbători liniştite, sănătate, împliniri şi La mulţi ani! PS: La Clipul Săptămânii puteţi viziona un film intresant legat de acest eveniment.
12:15 am Joi, 23 Decembrie, 2010

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare