Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Mistreţii au dat iama în culturile de pe malul Prutului FOTO


După seceta prelungită, mistreţii le dau şi ei mari bătăi de cap agriculorilor din nordul judeţului Botoşani. Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, spune că pe raza comunei sale au fost distruse aproximativ 300 de hectare de culturi agricole, dar cazuri similare se întâlnesc şi în Teioasa (Darabani) sau comunele Hudeşti, Rădăuţi-Prut, Coţuşca, Cristineşti şi Hilişeu-Horia.

„Mie mi-au distrus 30 de ha de grâu, 16 ha de floarea soarelui plus 1 ha de porumb, ce aparţine societăţii pe care o conduc, dar sunt distrugeri de amploare pe raza comunei, de aproximativ 300 de hectare” a declarat pentru Darabaneni.ro, Costel Romanescu.

Primarii se plâng în fiecare an conducătorilor judeţului, dar până acum nu s-a luat nici o măsură concretă. „Se vorbeşte an de an despre această problemă. Am venit cu o propunere legislativă ca administratorii fondurilor de vânătoare să plătească pagubele. În acest caz vor avea mai mare grijă să dea mâncare, combatere, ceea ce trebuie. Oamenii au împrejmuit terenurile cu tot felul de sticle legate, tălăngi, tălăncuţe, dau foc la cauciucuri. Alţii puneau să cânte un radio toată noaptea. Două-trei zile nu vine mistreţul, dar apoi se obişnuieşte şi cu muzica” a mai afirmat Romanescu.Vânătorii au şi ei punctul lor de vedere. „Se face un raport de evaluare în urma căruia se stabileşte efectivul de animale care pot fi împuşcate. Nu este chiar aşa de simplu. Trebuie făcută o evaluare clară, nu cred că distrugerile sunt aşa mari. Dacă porumbul este sec, animalul calcă mai mult în picioare. Sunt nişte legi care trebuie respectate” ne-a spus unul dintre vânătorii dărăbăneni. Conform legii, de la o distanţă de 500 de m de la fâşia de protecţie a frontierei de stat spre interiorul ţării pot fi organizate vânători cu acordul Consiliului Local şi aprobarea Poliţiei de Frontieră. Cel puţin din anul 2000, pe raza oraşului Darabani nu s-a întâmplat acest lucru.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Costel Romanescuvanatoare de mistretimistreti
10:20 pm Marti, 06 Septembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare