Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Primarul Burlacu detine „cheia” redeschiderii Spitalului OrasenescConsilierii judeţeni au respins, marţi, proiectul de hotărâre  privind comasarea Spitalului Judeţean „Mavromati” cu Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Pneumoftiziologie. În această situaţie, cel mai mare spital din judeţul Botoşani riscă o finanţare mai mică decât un spital de categoria a V-a, ultima categorie de clasificare a spitalelor, şi îi va fi foarte greu să supravieţuiască. „Managerul Mimor mi-a spus că şi Spitalul Judeţean Botoşani ar putea fi transformat în cămin de bătrâni”, ne-a declarat primarul Ghiorghi Burlacu, care a fost şi el prezent la şedinţa CJ. Maria Olaru, directorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, a fost cea mai vehementă în privinţa actualei reforme din sistemul sanitar. „La Spitalul Judeţean îţi intră gândacii în urechi, aleargă şobolanii…Şi pe mine vreţi să mă faceţi secţie a Spitalului Judeţean?”, a spus dr. Olaru. Primarul oraşului Darabani a luat şi el cuvântul. „Pacienţii din oraşul Darabani au rămas fără nimic. Şi eu aş vrea, la fel ca la Săveni, ca Spitalul din Darabani să devină secţie a Spitalului Judeţean Botoşani. Noi am rămas şi fără spital, şi fără cămin. Au tăiat fără să mai întrebe. Avem două salvări care nu fac faţă. Eu mi-aş dori să rămână Spitalul din Darabani, dar la ora actuală nu avem nici gardă şi nici nu funcţionează cum trebuie permanenţa la medicii de familie. Noi am convenit ca tot bugetul Consiliului Local să îl dăm acestui spital, însă nu îmi dă voie Ministerul”, a spus în plenul CJ, Ghiorghi Burlacu. „Aveţi în faţă un exemplu despre situaţia în care vom ajunge şi noi în foarte scurt timp, dacă nu vom da dovadă de înţelepciune”, a fost replica preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac.

Ironia sorţii, Ghiorghi Burlacu a stat în timpul şedinţei chiar lângă omologul său de la Săveni, Relu Târzioru, a cărui spital a făcut rocada cu unitatea sanitară din Darabani pe lista neagră a spitalelor propuse pentru transformarea în cămine de bătrâni. Târzioru s-a dovedit şi de această dată, „uns cu toate alifiile”, propunerea de comasare a Spitalului Orăşenesc Săveni cu Spitalul Judeţean fiind votată în unanimitate. Singurul consilier judeţean care a amintit de un viitor proiect prin care spitalul din Darabani să devină secţie exterioară a Spitalului „Mavromati” a fost vicepreşedintele CJ, Mihai Aroşoaie, originar din Darabani. La o zi după şedinţa CJ, primarul Ghiorghi Burlacu a spus că a găsit soluţia miraculoasă de salvare a Spitalului Orăşenesc Darabani, pe care o va face publică în scurt timp. „Am identificat o soluţie foarte simplă de redeschidere a Spitalului Orăşenesc Darabani. În prezent punem la punct toate actele, şi în una-două zile vă vom comunica soluţia găsită”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Ghiorghi Burlacu. (Mulţumim pentru colaborare http://www.btonline.ro/ )   2:01 pm Miercuri, 04 Mai, 2011

5 Comentarii la “Primarul Burlacu detine „cheia” redeschiderii Spitalului Orasenesc ”

 1. stef spune:

  sper sa nu fie iar o gluma proasta a lui ghiorghita

 2. x spune:

  Sa speram s nu ne dea sperante desarte..!

 3. Alexandru spune:

  Acum doar speranța a mai rămas, dar și pe aceasta ca s-o întreții trebuie să ai o abilitate politică de care ai noștri edili nu prea au dat dovadă. Evenimentele triste care a dus la închiderea spitalului au dat naștere la multe acuze și la o reacție de dezvinovățire până la un punct de înțeles. Dar oare este posibil să pui lacăt pe o unitate sanitară și să nu fie nimeni de vină, este posibil să trimiți bolnavii acasă și să strângi din umeri? Nu este normal să faci atacuri la persoană, dar este la fel de greșit să taci când ți se refuză dreptul la asistență medicală iar ca cetățean ești sfidat până la limita umilinței. Cei care se miră că li se impută închiderea spitalului trebuie să înțeleagă faptul că nimeni nu are nimic cu omul Gheorghe Burlacu sau Lucian Irimia, dar avem ceva cu primarul Gheorghe Burlacu și managerul Lucian Irimia, cu siguranță dacă erau alte persoane în locul lor ar fi beneficiat de același tratament. Pentru elitele politice locale oare nu este rușinea mai mare, atunci când orașul care la dat poate pe cel mai mare neorochirurg contemporan a rămas fără spital? Cu aceiași speranță aștept redeschiderea spitalului dar și schimbarea mentalității majorității locuitorilor din zonă, despre care cred că e pe aceiași treaptă cu onoarea politicienilor pe care i-au trimis în parlament.

 4. stefan Boz spune:

  primarul poate sa salveze spitalul orasenesc darabani numai daca primarul isi lasa interesle deoparte .si se apuca de treaba.VAD CA TOTII VA PLANGETII CA NU AVETI SPITAL, STRAZI, PENSII DECENTE ,Dar de facut ati facut ceva.ATI LUAT INITIATIVA.? ASTA E O INTREBARE PE CARE VOI TREBUIE SA RASPUNDETI NU EU ? MAI VORBIM ;))

 5. CRISTI P. spune:

  teoretic, un cal si o căruţă ,presupun pierderi:potcoave, hamuri, mâncare şi alte chestii.Dacă s-ar lua după BOC,căruţaşul ar trebuii să vândă tot şi....GATA , a terminat REFORMA

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare