Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SEZATOARE Mai putin „Dor de vatra stramoseasca”? GALERIE FOTO


Joi, 25.08.2011, a avut la Casa bunicilor din Corneşti, şezătoarea „Dor de vatră strămoşească”, acţiune de la care au absentat, paradoxal, cei cărora le-a fost dedicat evenimentul: românii care lucrează în străinătate şi care sunt în vacanţă la Darabani.

Educatoarea Camelia Cazacu se încăpăţânează să organizeze acţiuni cultural artistice prin care să reînvie obiceiurile şi datinile româneşti, pe cale de dispariţie, cea mai bună dovadă fiind absenţa de la şezătoarea „Dor de vatră strămoşească” a persoanelor cărora le-a fost dedicat spectacolul. Prezentă la acest eveniment, prof. dr. etnolog Angela Paveliuc Olariu le-a luat apărarea românilor care lucrează în străinătate şi care nu au binevoit să facă act de prezenţă la acest eveniment. Şi asta în ciuda faptului că maşinile cu numere de Italia şi Spania treceau una după alta în timpul spectacolului prin dreptul Casei bunicilor din Corneşti. „Doamna etnografiei româneşti” ne-a predat şi de această dată o lecţie de moralitate, în plus faţă de lecţia de cultură. Angela Paveliuc Olariu a împărtăşit celor prezenţi, mult mai puţini ca de obicei, din vasta sa experienţă acumulată în timpul vizitelor oficiale în afara graniţelor ţării.

„Dorul de patrie este cea mai cumplită boală”

Îmi pare rău că aceia cărora Camelia Cazacu le-a dedicat acest eveniment nu sunt prezenţi. Dar eu îi cred pe dragii noştri români. Să fim obiectivi: aceşti oameni se întorc în ţară cu o viziune schimbată. Am călătorit în calitate de oficial al statului român în multe ţări ale lumii cu frumuseţi nebănuite, dar sufletul meu a rămas întotdeauna aici, în locurile natale. Se spune că atunci când pleacă cineva din ţară, nu poate să nu ia cu el măcar un fir din pământul patriei, cel puţin pe talpa pantofilor. În viaţa mea nu am simţit mai mult golul din suflet decât în timpul vizitelor la Montreal, Chicago sau New York. Dorul de patrie este cea mai cumplită boală, este ceva care nu cruţă pe nimeni. Veţi călători în toate ţările lumii şi să vă aduceţi aminte ce v-am spus eu acum. Dacă mergem cu fruntea sus în marea familie a Europei, este datorită faptului că avem o cultură populară şi avem toate motivele să fim mândri că suntem români ” a spus Angela Paveliuc Olariu (foto sus centru). La această şezătoare a participat şi cunoscuta interpretă de muzică populară, Elena Mândrescu, dar şi poetul dărăbănean Victor Teişanu. Preotul Constantin Pînzariu a oficiat o scurtă slujbă la începutul spectacolului. Copiii foarte frumos costumaţi care au cântat apoi şi au dansat alături de Elena Mândrescu şi educatoarea Camelia Cazacu, nu au fost din Darabani, ci din Hudeşti. Aceşti copii minunaţi au lucrat două tablouri, colaje pe pânză, pe care le-au dăruit invitaţilor de onoare. Probabil că noi, dărăbănenii, ne merităm soarta…Revenim în curând cu alte amănunte de la evenimentul cultural-artistic din Corneşti

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto        
 

12:02 pm Vineri, 26 August, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare