Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Drumarii se lupta inca cu nametii pe DN 29A. Se circula pe ruta Darabani-Dorohoi VEZI imagini ale cosmarului alb


Luni, 3 februarie 2014, la prânz, drumarii lucrau la deszăpezirea sectorului de drum de la Bajura. Constantin Irimia, şef Sector Darabani din cadrul Drumurilor Naţionale, nu poate preconiza când se va relua circulaţia pe DN 29A de la Hudeşti la Rădăuţi-Prut, dar spune că vremea permite să se lucreze în condiţii normale. La 13:45, dărăbănenii aşteptau să aterizeze un elicopter pe Stadionul Orăşenesc, pentru preluarea unei lehuze.

Mihai Plugaru, şeful Protecţiei Civile din cadrul Primăriei Darabani a precizat că în urbea de pe malul Prutului se circulă în condiţii de iarnă. „S-a deszăpezit până ceva mai încolo de TransGhe, în Bajura se circulă pe vale, se poate ajunge până la magazine. Am trimis plugul, am deszăpezit în Lişmăniţa şi încercăm, poate, după amiază, să intrăm în Eşanca. Lucoviţa rămâne blocată, urmează ca mâine să intervenim acolo. În interiorul oraşului se circulă mai greu, dar se circulă. Am scos utilajele şi luăm la rând toate străduţele” a declarat pentru Darabaneni.ro, Plugaru.Chiar dacă iniţial, la Darabani a sosit un ATV şenilat pentru a prelua o lehuză, în final, pe Stadionul Orăşenesc va ateriza un elicopter pentru a transporta dărăbăneanca în condiţii de siguranţă la o unitate sanitară de specialitate.Ing. Irimia a recunoscut că parazăpezile montate în zonă nu a avut efectul scontat. „Au fost montate pe stânga pentru vântul de la ruşi, iar vântul a bătut dinspre sud şi nu ne-au ajutat cu nimic parazăpezile, plus că a nins foarte mult şi s-au umplut de zăpadă. Până la Bajura este deschis, încercăm să străpungem spre Conceşti. Sperăm ca într-o oră, o oră şi jumătate, să dăm drumul circulaţiei maşinilor mici. După ce deszăpezim Bajura şi Hudeştiul, vom înainta spre Rădăuţi-Prut” a declarat pentru Darabaneni.ro, IrimiaUPDATE 18:00 Circulaţia rutieră s-a reluat între Darabani şi Hudeşti în jurul orelor 17:00. „Se circulă pe un singur fir pe anumite porţiuni ale DN 29A între Darabani şi Dorohoi, pe altele se circulă pe ambele sensuri şi sunt anumite zone cu refugii” a spus Constantin Irimia, şef Sector Darabani din cadrul CNADNR. Inginerul speră ca până în zorii zilei de 4 februarie să se reia traficul şi pe ruta Darabani-Rădăuţi Prut.


UPDATE 20:00 În ultimele patru ore, drumarii au reuşit să deszăpezească aproximativ 30 de km de drumuri judeţene, dar şi două tronsoane de drumuri naţionale, respectiv Darabani-Hudeşti, despre care aţi aflat deja prin intermediul Darabaneni.ro, dar şi Săveni-Manoleasa pentru vehicule cu masă totală mai mică de 7,5 tone. Nu se circulă în continuare pe două tronsoane de drumuri naţionale (DN 29 A Darabani – Rădăuţi Prut şi DN 24 C Rădăuţi Prut – Manoleasa) plus zece tronsoane de drumuri judeţene, şi anume:1.      DJ 293       Mileanca – Coţuşca

2.      DJ 294A    Avrămeni – Mitoc

3.      DJ 294C     Manoleasa -  Haneşti

4.      DJ 294       Mihălăşeni - DN 24 C

5.      DJ 291D    Dămideni  – Bajura

6.      DJ 293A    Păltiniş – Coţuşca

7.      DJ 282       Rediu – limită judeţ Iaşi şi Coţuşca – Rădăuţi Prut

8.      DJ 291C     Fundu Herţii – Baranca

9.      DJ 208 H   Cerbu - Copălău

10.  DJ 291 K   Străteni – DN 29C .

Primăriile comunale au informat că se lucrează în continuare pentru deblocarea următoarelor drumuri comunale:

1. DC 15 Ibăneasa – DJ 292

2. DC 71C Vorniceni - Dealu Crucii

3. DC 49 Băluşeni – Băluşenii Noi

4. DC Broscăuţi – Slobozia

5. DC 77 Corjăuţi – Pomârla

6. DC 85 Conceşti - Movileni


Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Mihai PlugaruConstantin Irimia
2:12 pm Luni, 03 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare