Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

S-au asfaltat 7,9 km de drum national. Urmeaza marcajele rutiere GALERIE FOTO


SC Viarom Construct SA a efectuat lucrările de asfaltare a 7,9 km din DN 29A care traversează Darabaniul. Chiar dacă iniţial dărăbănenii ştiau că va fi asfaltat drumul naţional până la staţia de călători din Bajura, a fost acoperit teritoriul administrativ al oraşului Darabani până aproape de drumul comunal care face legătura cu Conceşti, după ce conducerea CNADNR a aprobat o suplimentare de 7500 mp de covor asfaltic pentru oraşul Darabani.

Am vorbit la Direcţie la şefii mei care au aprobat o suplimentare de 7500 mp ca să închei până la Conceşti. Am obţinut această suplimentare pentru Darabani şi datorită extinderii drumului în centrul oraşului odată cu construcţia acelor parcări.  Am făcut raport, vreau să fac marcajele rutiere şi pietonale. Vreau o semnalizare rutieră nouă în tot Darabaniul” a declarat pentru Darabaneni.ro, Viorel Zacreţchi, şeful secţiei Drumuri Naţionale Botoşani. Inginerul botoşănean a precizat că într-o săptămână, cel târziu până la sfârşitul lunii septembrie, vor fi finalizate şi marcajele rutiere.

Zacreţchi a spus că două echipe de muncitori vor lucra la repararea DN 29A de la Darabani la Rădăuţi-Prut, şi între timp se vor asfalta manual şi intrările pe arterele secundare din Darabani plus unele parcări care au rămas neasfaltate. Au mai rămas de asfaltat intrările din drumul naţional pe străzile Nicolae Iorga, Libertăţii şi Mihail Kogălniceanu. „S-au retras utilajele pentru că ei au o lucrare mare de 30 km la Bacău, dar a rămas un utilaj mic (foto dreapta) cu cilindru pentru a continua ce a mai rămas de asfaltat” a precizat şeful secţiei Drumuri Naţionale Botoşani.Chiar dacă iniţial s-a vorbit că se vor asfalta câte 5 m din arterele secundare, pe unele străzi adiacente (de ex. Stadionului) s-a turnat mai mult asfalt, iar pe altele deloc. „Dacă a mai rămas ceva în maşină nu avea rost să se deplaseze cu utilajul şi atunci a lăsat tot acolo. E greu, utilajul mare şi maşina mare şi dacă mai rămâneau vreo 2-3 tone, s-a turnat de-a-ntregul ca să nu se mai deplaseze cu utilajul” a explicat Zacreţchi (foto stânga). De asemeni, unii dărăbăneni au arătat cu degetul către muncitorii care au turnat asfalt şi la intrările în unele curţi din Darabani. „Astea-s discuţii, dar noi confirmăm doar pe drumurile naţionale, că s-au mai făcut adiacente asta e treaba lor, a firmei, nu a Drumurilor Naţionale. Puteau să facă tot Darabaniul, nu e treaba noastră. O mai fi solicitat unul: <<Hai fă-mi şi mie>>. S-au turnat 62800 mp de asfalt pe o distanţă de 7,9 km, am avut comisie de la Iaşi, totul a fost în regulă” a conchis Viorel Zacreţchi.

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria fotoTe-ar mai putea interesa si:  ConceştiDN 29ACNADNRViorel Zacretchi
5:08 pm Sambata, 14 Septembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare