Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Consilierii locali au votat, fara primar, 7 proiecte de hotarare in 30 de minuteŞedinţa ordinară a Consiliului Local de joi, 29 noiembrie, a durat nici mai mult, nici mai puţin de 30 de minute, timp în care aleşii dărăbăneni au aprobat 8 proiecte de hotărâre. Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, nu a participat la această şedinţă.

În toiul manifestărilor marcate de apropiata Zi Naţională, proiectele de hotărâre au fost aprobate pe bandă rulantă de consilierii locali dărăbăneni. Astfel, aleşii au stabilit valoarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013, numărul şi cuantumul burselor elevilor dărăbăneni, au aprobat decontarea cheltuielilor privind naveta cadrelor didactice, un schimb de terenuri între Mihai Cracană şi oraşul Darabani, organigrama principalelor unităţi de învăţământ de pe raza oraşului şi decontarea  transportului pentru trei copii cu dizabilităţi la Centrul „Steaua Speranţei” din Dorohoi.

Proiectul de hotărâre cel mai intens discutat a fost cel de amenajare a străzii Marginea. „Este vorba de 500 de milioane de lei vechi, bani care sunt prinşi la investiţii. Am încercat în prima etapă să scoatem la licitaţie str. Muncitorului (foto dreapta), dar fiind o stradă mare, am spus să nu o stricăm degeaba şi să rămânem cu ea neterminată iarna. Acolo sunt 7 case şi se mai construiesc altele deoarece s-au concesionat 20 de locuri de case. Pe str. Muncitorului trebuie refăcute bordurile şi turnat beton. Vremea din luna decembrie nu permite astfel de lucrări” a precizat ing. Gheorghe Dragotă, arhitectul şef al oraşului. Proiectul a fost contestat de unii dintre consilieri. „Unde sunt 7 case băgăm 500 de milioane, unde sunt 50 nu băgăm deloc. Aşa proiectanţi şefi avem noi aici, pe cuvânt dacă nu” a spus Gheorghe Caba. Ionel Nenişcă, cel mai vehement contestatar al proiectului, a spus că o soluţie pentru strada Marginea ar fi fost aducerea unor maşini de balast. „Suntem obsedaţi de faptul că aceşti bani merg în altă parte. E simplu: dacă nu-i aprobăm, îi pierdem. Nu îi pierde ing. Dragotă sau av. Hrimiuc, ci oraşul” a fost de părere Petrică Hrimiuc. În final 14 consilieri au votat pentru, iar Alin Gîrbaci, Ionel Nenişcă şi Dan Tîrniceru au fost împotrivă. Nici nu a apucat Tîrniceru să termine punctul său favorit de pe ordinea de zi, Diverse, că unii dintre aleşi au început să părăsească sala.


Te-ar mai putea interesa si:  Gheorghe DragotăConsiliul Local DarabaniPetrică HrimiucGheorghe CabaIonel Nenişcă
5:12 pm Vineri, 30 Noiembrie, 2012

3 Comentarii la “Consilierii locali au votat, fara primar, 7 proiecte de hotarare in 30 de minute”

 1. cetatean spune:

  Dar str.Agricultorului si Flacara cand le mai pietruiti k tare v-ati mai batut toti alesii cu pumnii in piept in campania electorala si nu s-a pus o masina de balast de foarte mult timp.Sau aveti nevoie de noi o singura data la 4 ani.

 2. elena spune:

  Ma bucur ca se mai fac astfel de lucruri in Darabani.Punctul favorit al dl Tîrniceru sunt glumele de prost gust , in stilul sau inegalabil si agramat.

 3. tirniceru spune:

  Este punctul meu favorit DIVERSE dar degeaba ca mai nou se ridica la comanda si pleaca. Daca credeti ca am glume de prost gust, nu am vazut nici un cetatean al ORASULUI in sedintele locale sa vina, sa vada cum se desfasoara o SEDINTA de consiliu.

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare