Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Consiliul Local a refuzat să ardă 6000 RON la Sărbătorile de Iarnă

6000 RON din banii publici care au fost propuşi iniţial pentru un foc de artificii la trecerea dintre ani, au fost redirecţionaţi pentru copiii din Darabani.
Primăria şi Consiliul Local Darabani au alocat prin rectificare de buget suma de 11000 RON pentru manifestările culturale legate de Sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou. 6000 RON au fost repartizaţi iniţial pentru organizarea unui foc de artificii la trecerea dintre ani, aşa cum se obişnuieşte în toate marile oraşe ale lumii. Primarul Ghiorghi Burlacu a consultat Consiliul Local cu privire la aceast proiect. Consilierul social-democrat Silviu Barbacariu a fost foarte ferm împotriva propunerii ca această sumă de bani să fie utilizată pentru un foc de artificii de câteva minute, în condiţiile în care ţara arde din cauza sărăciei. Opinia consilierului a fost îmbrăţişată rând pe rând şi de ceilalţi membri ai Consiliului Local. Mai mult, organizarea unui asemenea eveniment implică foarte multă birocraţie şi multiple aprobări şi avize de la instituţiile abilitate ale statului. „Am fost verificaţi doi ani la rând, în urma ultimilor spectacole cu artificii, dacă am respectat legea privind regimul armelor şi muniţiilor”, a spus în şedinţa de CL Veronica Zahariea, contabilul şef al Primăriei Darabani. Cu o soluţie de compromis, mai în glumă, mai în serios, a venit Ion Hriţcu, şeful comisiei de administraţie publică locală. „Cu această sumă de bani se poate realiza chiar un Revelion pentru salariaţii Primăriei”, a propus Hriţcu. Replica a venit prompt de la contabilul şef: „Nu este legal”, a spus Zahariea, care a mai adăugat că 11.000RON reprezintă o sumă destul de mică pentru acest eveniment.Edilii locali au decis în final ca suma de bani propusă iniţial pentru focul de artificii să fie alocată colindătorilor şi urătorilor din Darabani, copiilor care vor fi prezenţi la Primărie joi 30 decembrie, la orele 12:00. Astfel, din totalul de 11.000 RON, 3000RON vor fi cheltuiţi pentru ornamentele necesare înbodobirii oraşului de sărbători, restul de 8000 fiind alocaţi copiilor şi obiceiurilor aferente. Primarul Ghiorghi Burlacu a mobilizat instituţiile de învăţământ din zona oraşului Darabani, pentru a nu se mai lovi cu problemele de anul trecut, când la fel, a vrut să-i răsplătească pe urători, doar că aceştia lipseau cu desăvârşire. „Anul trecut, copiii din Darabani au fost interzişi politic la Primărie şi nu am mai avut cui să împart banii. Le-am înmânat ulterior aleatoriu oamenilor pe stradă, câte 5 sau 10 lei”, ne-a spus primarul Burlacu. Alte voci susţin faptul că frigul i-ar fi ţinut pe copiii mai  aproape de căminele lor şi că nu ar fi fost alungaţi de către rivalii politici ai primarului. Altfel, edilii locali se vor revedea miercuri la sediul Primăriei, pentru a omagia Ziua Naţională a României. „Un motiv pentru a cheltui banii de artificii”, a glumit în stilu-i caracteristic consilierul Ioan Zaharia. În orice caz, să sperăm că acest an va fi mult mai călduros pentru tinerii dărăbăneni, iar banul public va fi utilizat cu mai mult discernământ.       

 10:25 pm Vineri, 26 Noiembrie, 2010

7 Comentarii la “Consiliul Local a refuzat să ardă 6000 RON la Sărbătorile de Iarnă”

 1. marius spune:

  Cu această sumă de bani se poate realiza chiar un Revelion pentru salariaţii Primăriei”, a propus Hriţcu. omg nu pot sa cred ce;a zis asta

 2. paul spune:

  Domnule Hritcu...Cum puteti sa spuneti asa ceva??? Va dorinti un revelion ca in povesti, facandu-l si participand la el din banii nostri? Faceti ceva pentru darabani si ganditi-va si la noi darabanenii, nu numai la voi, angajatii primariei ! _I_

 3. vasi spune:

  patetic

 4. @ spune:

  chiar credeti k "restul de 8000 RON" vor fi dati copiilor?;))

 5. andrey spune:

  ce sai ceri unui taran k hritcu, ce putea sa zica alceva, ma mir de cum nu o zis sai ia el banii aia

 6. fermecatoru spune:

  cum doar 8000 pentru colindatori si uratori ...daca vin al de hritcu,paulica,veronica,caba,te faci de ris cu 1000ron nu o luati in nume de rau dar sunteti jalnici dumnezeu sa va ajute si sa va calauzeasca pasii

 7. danut spune:

  au vazut colindatorii cei 8000 de lei cum a vazut bunica PARISUL. Smecheri si hoti mai sunteti. ati gasit solutia fireasca: de ce sa-i incantati pe darabaneni dupa un an de INTUNERIC cu PUTINA LUMINA a unui foc de artificii?" Nu ami bine va infruptati tot voi si din banutii astia? Acolo 5-10 lei la copii care vin (dupa cum vorbeste primarul ca a facut cu un an inainte) - ceva de ochii lumii... si restul, la impartitori... USOR. Nici macar document justificativ nu trebuie! DOAMNE, OARE CAND O SA VA SATURAT!

 8. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare