Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CAPAT DE LINIE pentru Nord Express la Darabani? Conducerea Primariei vrea rezilierea contractului cu firma de transportPe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local a existat iniţial şi un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de concesiune nr. 39 din 29.05.2012 încheiat între Primăria Darabani şi SC Nord Express Trans SRL, dar proiectul respectiv a fost retras în ultimul moment şi consilierii nu au mai apucat să voteze, edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, afirmând că există temei legal de reziliere pentru că societatea nu şi-a plătit redevenţa o perioadă îndelungată. De cealaltă parte, administratorul firmei de transport consideră că nu a încălcat legea, şi-a plătit taxele în data de 26 martie a.c. şi este pregătit pentru construcţia noii autogări

În 2002 eu eram primar şi s-a emis o HCL care spune că societatea SC Nord Express SRL primeşte în str. 1 Decembrie nr. 297 cu titlu gratuit pe o perioadă de 5 ani clădirea respectivă care, din anumite motive, a luat foc într-un incendiu . Articolul 3: la expirarea perioadei dacă, CL al oraşului Darabani va hotărî concesionarea în continuare a clădirii cu aceeaşi destinaţie, SC Nord Express va avea prioritate pentru concesionare. În 2008, prin dispoziţia primarului şi prin contract de concesiune nr. 1 din 15.09. 2008 încheiat între SC Nord Express SRL Dorohoi în calitate de concesionar...şi ajungem în 2012 când primarul de la data respectivă a făcut un alt contract de concesiune pe o societate care era în lichidare, şi legislaţia în vigoare prevede că dacă o societate este în lichidare nu mai poţi trece de pe o societate pe alta, deci a făcut de pe SC Nord Express SRL Dorohoi a concesionat pe o perioadă de 10 ani, dacă nu mă-nşel, societăţii SC Nord Express Trans SRL cu sediul în Hudeşti... O clauză prevede că neplata redevenţei la două termene consecutive duce la rezilierea contractului, Compartimentul Taxe şi Impozite a semnalat faptul că d-lor nu şi-au plătit taxele şi impozitele pe o perioadă mult, mult rămasă în urmă...legea îmi permite ca acest contract să fie reziliat, mâine dimineaţă facem procedura de reziliere” a spus primarul Aroşoaie în cadrul şedinţei de CL.

Actele de reziliere nu s-au mai întocmit, Corneliu Aroşoaie afirmând ulterior că a avut alte priorităţi. În timpul alocuţiunii sale, edilul şef al urbei i-a salutat politicos pe reprezentanţii firmei de transport, prezenţi în sală. Consilierul independent Dan Tîrniceru-Ifrim a spus că el ar fi semnalat autorităţilor locale ilegalitatea contractului de concesiune încă din vara anului 2012. În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care a fost retras de pe ordinea de zi se propunea rezilierea contractului „întrucât concesionarul nu a cerut emiterea unei autorizaţii în decurs de un an de la data obţinerii actului de concesiune”.Marius Catruţă, administratorul SC Nord Express Trans SRL, a recunoscut că nu a plătit redevenţa în 2013, dar nu a primit nici o somaţie în acest sens, iar acum este cu taxele la zi după ce şi-a achitat datoriile în 26 martie a.c. De asemenea, omul de afaceri spune că nu a comis nici o ilegalitate, din moment ce actualul primar i-a semnat actele pentru obţinerea licenţei de autogară. „Trebuia să facă asta până ce am achitat. Când am solicitat autorizaţie de construcţie, el a băgat rezilierea în şedinţă prima dată pe motiv că nu am construit, apoi, văzând că nu este specificat în contract acest lucru, pe motiv că nu am plătit redevenţa. Am solicitat o autorizaţie de la Primărie pentru eliberarea licenţei de autogară şi am două hârtii semnate de dl. primar în acest sens. Se contrazice singur, nu?” a precizat Catruţă pentru Darabaneni.ro. Şeful Nord Express nu s-a decis dacă va contesta în instanţă decizia administraţie publice locale până nu are un act oficial în acest sens.Nu am nimic cu el, nu ştiu dacă are el ceva cu mine, din ce am auzit eu ar fi cineva interesat de acel teren” a dezvăluit Catruţă posibilul substrat al propunerii de reziliere a contractului său. Administratorul firmei de transport a spus că are acum tot ce-i trebuie pentru a construi clădirea autogării, şi că a întocmit proiectul de mai mult timp, iar în prezent are nevoie doar de autorizaţia de construcţia de la Primăria din localitate semnată de edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie. Catruţă a depus o cerere în acest sens după şedinţa de Consiliu Local din data 27 martie a.c.

Chiar dacă primarul a fost la început hotărât să rezilieze contractul firmei Nord Express Trans SRL, la finalul şedinţei de Consiliu Local a lăsat să se înţeleagă că ar mai exista o portiţă pentru ca firma de transport să aibă autogară la Darabani: „Să nu interpretaţi că eu am avut ceva cu dl. Catruţă, vom discuta în continuare şi vedem dacă se poate face ceva pentru Darabani. Dacă nu se poate face, rezolvăm tot noi împreună” le-a transmis edilul şef al urbei consilierilor locali.
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniCorneliu AroşoaieNord ExpressMarius CatrutaAutogara Darabani
12:55 pm , 30 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare