Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMUNICAT Liliana Minca despre desfiintarea Parchetului si Judecatoriei Darabani: „Profanarea Justitiei-ultimul obstacol USL spre anarhism”Deputatul PP-DD Liliana Mincă a înaintat ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, o interpelare privind situația Judecătoriei și Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani. Parlamentarul botoșănean a formulat și o declarație politică pe care a prezentat-o Camerei Deputaților la începutul acestei săptămâni în care critică atitudinea alianţei politice aflate la guvernare.

Prin trecerea acestui  proiect de lege înaintat Ministerului Justiției de către CSM se vor încălca o serie de drepturi elementare ale justițiabililor dintr-un areal deloc de neglijat din nordul județului Botoșani. Efectele negative, sociale și economice, ale unei astfel de decizii sunt greu de cuantificat. Atât reprezentanții administrațiilor publice locale din zonă, locuitorii orașului Darabani și ai comunelor arondate administrativ acestui oraș, cât și judecătorii instituției aflată pe eșafodul Ministerului Justiției susțin că în spatele acestui proiect de lege s-ar afla anumite erori... politice”,  i-a comunicat deputatul Liliana Mincă ministrului Justiției. De asemenea, Liliana Mincă a cerut ministrului să prezinte și să explice care sunt rezultatele expertizei solicitate de CSM înainte de formularea proiectului de lege privind desființarea Judecătoriei Darabani. 

De aproape doi ani de zile, în România nu mai ia sfârșit scandalul politic, iar actuala guvernare aruncă România într-o izolare internațională tot mai accentuată. Transformarea statului de Drept în anarhism pare să fie ultima frontieră a alianței USL... Este limpede că Guvernul încearcă să distrugă Justiția pentru ca gașca USL să poată fura ca în codru...În problema justiției de la Darabani, un memoriu al unui judecător, înaintat anul trecut instituțiilor statului, părea să fi rezolvat situația din nordul județului Botoșani. Acum, la circa nouă luni de la falsa soluționare, a reapărut peste noapte problema desființării Judecătoriei Darabani. Guvernarea într-o astfel de manieră denotă clar că alianța USL nu are nimic în comun cu interesele și necazurile populației din Botoșani sau din celelalte județe ale țării...Indubitabil, dreptul de acces la justiție impune obligații în sarcina  legiuitorului și a executivului acestui stat care ar trebui să garanteze facilități rezonabile de drept și celor din capitala țării, dar și celor de la granița de N-E a Europei, din cel mai nordic oraș al țării, Darabani” se precizează în comunicatul de presă al deputatului PP-DD, emis chiar de Ziua îndrăgostiţilor.Luni, 17 februarie 2014, parlamentarii botoşăneni au anunţat că vor avea o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în încercarea de salvare a Parchetului şi Judecătoriei din Darabani.
Te-ar mai putea interesa si:  USLPPLiliana Minca
5:08 pm , 16 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare