Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Tronsoanele DN 29A, Darabani-Hudesti si Paltinis-Horodistea, redeschise circulatiei

Circulaţia s-a reluat astăzi dimineaţă, la orele 3:00, pe drumul naţional 29A, după ce timp de patru zile dărăbănenii nu au putut ieşi din oraş în direcţia Dorohoi. Pe mai multe porţiuni ale drumului naţional circulaţia se desfăşoară pe un singur fir. Nici ministrul de interne, Mircea Duşa, nu a reuşit să ajungă noaptea trecută la Darabani, maşinile oficialilor rămânând înzăpezite în jurul orelor 2:00, între Conceşti şi Bajura
Între timp, localnicii au muncit de zor cu cele două tractoare ale primarului Costel Nazare şi vola lui Ionel Gheorghiciuc, iar în jurul orelor 3:00 au reuşit să desfunde tronsonul de drum naţional Conceşti-Darabani, în dreptul localităţii Bajura, unde stratul de zăpadă a depăşit pe alocuri trei metri. Cel puţin pe porţiunile de drum naţional Darabani-Hudeşti şi Dragalina-Lişna circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, iar drumul are unele refugii în zăpadă, pentru ca maşinile să le facă loc celor care circulă din sens opus.

La nivelul oraşului Darabani, se lucrează intens la deszăpezirea arterelor secundare ale oraşului. Înainte de orele 10:00, drumul judeţean Darabani-Lişmăniţa era aproape de a fi redat circulaţiei, iar cele două tractoare ale firmei Sancos din Conceşti acţionau la deszăpezirea străzilor din Teioasa, Corneşti şi Mărgineni. „Sunt anumite zone unde nu putem intra deoarece zăpada are şi 3-4 metri” ne-a spus Mihai Plugaru, inspector Protecţie civilă din cadrul Primăriei Darabani. Între timp, şi drumul spre Horodiştea a fost redeschis. La orele 10:45, o autofreză acţiona în dreptul localităţii Bajura, iar cea de-a doua între Păltiniş şi Horodiştea, cele mai înzăpezite porţiuni ale DN 29 A, din zona oraşului Darabani.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”